Vătăjelu, acord pe trei ani şi jumătate cu Sparta Praga

0
151

Universitatea va încasa nu mai puţin de 1,4 milioane de euro

VATAJELUBogdan Vătăjelu a parafat, ieri, o înţelegere valabilă trei ani şi jumătate cu Sparta Praga! Trecerea la vicecampioana Cehiei s-a făcut în schimbul a 1,4 milioane de euro, record în istoria clubului, iar Universitatea va primi şi 10 la sută dintr-un transfer ulterior al său.

“Sunt foarte fericit pentru acest transfer. E un pas important în cariera mea, cred că e cel mai bun lucru pentru mine, e un pas înainte şi vreau să câştig titlul cu Sparta. Cred că Sparta m-a dorit cel mai mult, a fost singurul club care m-a vrut cu adevarat, cei de aici au venit în România de multe ori să mă vadă. A fost prima şi singura opţiune pentru mine şi sunt foarte fericit că am venit la Sparta”, a declarat Vătăjelu.

În vârstă de 23 de ani, Vătăjelu s-a transferat în Bănie de la Metalul Reşiţa, în ianuarie 2014, pentru 250.000 de euro. Fundaşul a contribuit la revenirea Ştiinţei pe prima scenă a fotbalului românesc, iar în ultimele trei sezoane a fost cel mai folosit jucător al Craiovei. Din sezonul 2016-2017, el a preluat banderola de căpitan al Universităşii şi a fost integralist în toate partidele din actuala stagiune.

“Universitatea anunţă că niciun alt jucător nu va mai părăsi clubul în acest mercato, politica Ştiinţei fiind aceea de a transfera maxim un jucător pe an”, a precizat site-ul clubului din Bănie.

Vătăjelu a crescut la fosta academie pe care a avut-o Gigi Becali, însă a fost lăsat să plece liber de contract. Înainte de a ajunge la Reşiţa, a mai jucat la CSM Râmnicu Vâlcea.

Sparta Praga a fost eliminată de FCSB în turul III preliminar al Ligii Campionilor, însă apoi, ajunsă în grupele Europa League, s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei, unda va da piept cu ruşii de la FK Rostov.

Gruparea pragheză este cea mai titrată formaţie din Cehia, având în palmares 33 de titluri, 14 Cupe şi două Supercupe. Actualmente, Sparta e pe trei în campionat, după 16 etape, cu 32 de puncte, fiind devansată de Viktoria Plzen (36 puncte şi cu un joc mai puţin) şi de Slavia Praga (35p).

Înlocuitor de la Chiajna?

După plecarea lui Vătăjelu, Ştiinţa ar urma să-l aducă pe Bogdan Bucurică de la Concordia Chiajna.Fotbalistul va împlini în februarie 31 de ani, însă se consideră că s-ar încadra bine cerinţelor pe care le are Gigi Mulţescu.

“Din punctul meu de vedere, Bucurică ar fi o achiziţie foarte bună pentru Craiova, mai ales acum, după ce a plecat Vătăjelu. Cei doi se aseamănă ca joc. Bucurică este un fundaş foarte ofensiv, exact ceea ce joacă acum Craiova, cred că s-ar plia foarte bine.

Este un jucător cu experienţă care ar putea ajuta echipa. Înainte mai avea probleme pe faza defensivă, dar acum şi le-a rezolvat. Ar fi o achiziţie bună, deşi Craiova îl mai are acolo şi pe Briceag”, a declarat Emil Săndoi, fostul antrenor al ilfovenilor şi al oltenilor, pentru digisport.ro.