Burlacu a revenit în alb-albastru şi e gata de prima bătălie: “Va fi greu, însă sper să facem un joc bun”

0
160

BASCHET (M) – LIGA NAŢIONALĂ – ETAPA A 14-A

SCM “U” Craiova – BC SCM Timişoara, astăzi, ora 18:00, în direct la Digi Sport 1

BASCHETBaschetbaliştii de la SCM Universitatea Craiova să află în faţa ultimei partide oficiale din 2016, pe parchetul Polivalentei poposind, astăzi, BC Timişoara, echipă care în turul de pe Bega se impunea la limită, 62-60. Încleştarea contra bănăţenilor a fost prefaţată, în cadrul unei conferinţe de presă, de tehnicianul Vladimir Vuksanovic şi de Cătălin Burlacu, revenit, vineri, la echipă, după despărţirea din vară.

„Ne aşteaptă un meci greu cu Timişoara, care a obţinut rezultate foarte bune până acum. Sper să facem un joc bun, să fim mulţumiţi de prestaţia noastră şi poate vom reuşi să şi câştigăm, mai ales că a venit şi Cătălin Burlacu”, a declarat Vuksanovic.

“Vreau să vin să ajut tot ce înseamnă fenomenul baschetbalistic de aici. Craiova a trăit şi trăieşte prin baschet, merită să fie din nou o echipă de top. Voi juca în meciul cu Timişoara, va fi o partidă grea, însă sper să facem un joc bun. Aşteptăm să vină cât mai mulţi spectatori, să începem să umplem din nou sala. Am venit să facem treabă, să obţinem rezultate bune la Craiova”, a spus şi Burlacu. Cel mai titrat jucător din baschetul românesc a ales în vară să continue cu CSM Ploieşti, numai că formaţia prahoveană, din cauze financiare, nu a mai luat startul în această stagiune. În sezonul 2015/2016, Burlacu a înregistrat la Craiova medii de 11,8 puncte, 4,8 recuperări şi 1,4 pase decisive în aproape 28 de minute pe partidă. El a avut procentaje de 38 la sută la ariuncările de la distanţă, de 49 la sută la aruncările de două puncte şi de 68 la sută de la linia liberelor.

Amintim, conducerea clubului craiovean a ajuns, joi, şi la un acord cu baschetbalistul american Tayloe Taylor, care va purta maioul alb-albastru până la finalul acestui sezon. Sportivul de peste Ocean are 30 de ani, măsoară 1,93 m., şi evoluează pe poziţia 1. Taylor a evoluat ultima oară la echipa finlandeză Bisons Liomaa.

Marinovic şi Gregory, out

Venirile lui Burlacu şi Taylor au făcut ca gruparea din Bănie să renunţe, aşa cum s-a anunţat, ieri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, la serviciile lui Marko Marinovic şi Dino Gregory. Marinovic a ajuns la Craiova în vară, după un prim sezon petrecut în România la Steaua CSM Eximbank Bucureşti. El a jucat în 12 partide de campionat pentru SCM “U” şi a avut cifre statistice de 11,3 puncte, 4,8 pase decisive şi 2,2 recuperări.

Gregory nu a făcut parte din lotul Universităţii de la startul sezonului. Pivotul nu a convins în cele opt partide jucate, înregistrând medii de 7,0 puncte, 3,3 recuperări şi 0,9 pase decisive.

Contra bănăţenilor, fără omul numărul 1

Revenind la meciul cu Timişoara, Craiova nu va putea conta pe Jamar Abrams, cel mai bun om al său în acest sezon (cele mai multe puncte şi recuperări pe meci: 16,2, respectiv 6,4), după ce yancheul s-a accidentat la gleznă în timpul antrenamentului de vineri. De asemenea, Florin Popa a acuzat dureri la genunchi şi a părăsit mai devreme antrenamentul desfăşurat în a doua zi de Crăciun. În ceea ce-l priveşte pe Taylor, acesta nu se află la parametrii optimi cu pregătirea şi ar putea rata şi el partida de azi.

În restul rundei: CS Dinamo Bucureşti – BCM U Piteşti 64-72, U-Banca Transilvania Cluj – BC Mureş Tg. Mureş 89-104, CS Phoenix Galaţi – BCM Olimpic Baia Mare 102-57. Partida CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu are loc vineri, în vreme ce Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Clasament

 1. Steaua 11/1 23
 2. U-BT Cluj 10/2 22
 3. Piteşti 8/5 21
 4. Sibiu 8/4 20
 5. Mureş 7/6 20
 6. Timişoara 6/6 18
 7. Oradea 6/6 18
 8. Galaţi 5/8 18
 9. CRAIOVA 4/8 16
 10. Baia Mare 1/12 14
 11. Dinamo 2/10 14