Primăria Craiova scoate la licitaţie prima parcare

0
178

Autorităţile locale au ajuns la concluzia ca parcarea de pe strada „Olteţ” să fie gestionată de un privat, dat fiind faptul că spaţiul, deşi ultracentral, stă gol şi nu aduce nici un venit la bugetul local. Fiind vorba de un spaţiu aflat în domeniul privat al municipiului, este prima parcare care este scoasă la licitaţie.

parcareParcarea se găseşte la subsolul imobilului în care funcţionează RDS-RCS şi are o suprafaţă totală de 1.494,31 de metri pătraţi, fiind distribuită în două părţi individuale: o suprafaţă de 677 de metri pătraţi şi o altă suprafaţă de 742 de metri pătraţi, ambele cu intrări separate. Autorităţile susţin că imobilul respectiv este liber de orice sarcină şi că se află în domeniul privat al municipiului Craiova din anul 2008, când a fost şi înregistrat în lista bunurilor de inventar –  cu o valoare de 2,15 milioane de lei, aprobată printr-o hotărâre de guvern.

Deşi ultracentrală, parcarea e mereu goală

În tot acest timp, subsolurile respective nu au fost folosite niciodată într-un cadru organizat de Primăria Craiova. Aşa se face că, în ciuda faptului că este situată într-o zonă ultracentrală, una foarte aglomerată, parcarea nu a servit la nimic, fiind folosită doar de chiriaşii care se află în clădirea respectivă. Prin urmare, acum ar fi pentru prima oară când municipalitatea craioveană încearcă să exploateze într-un mod adecvat parcările, sumele provenite din chirii intrând ca venituri la bugetul local.

Consilierii municipali au dat un vot favorabil

parcare (1)Propunerea a fost formulată şi înaintată deja consilierilor municipali, care au votat, în ultima şedinţă de dinainte de Crăciun, în unanimitate şi fără comentarii.  În proiectul de hotărâre se precizează că, după aprobarea propunerii de închiriere, urmează ca municipalitatea să realizeze şi toată documentaţia necesară: raportul de evaluare pe baza căruia se va stabili cuantumul chiriei minime, studiul de oportunitate şi caietul de sarcini.

Primăria va elabora documentaţia de atribuire

Potrivit Regulamentului-cadru de închiriere a bunurilor aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Craiova, care a fost aprobat în 2015, atribuirea contractului de închiriere se face prin licitaţie publică. După ce va fi întocmită, toată documentaţia privind organizarea licitaţiei va fi supusă din nou votului consilierilor municipali. Mai cu seamă aceştia trebuie să îşi dea acordul pe suma de bani de la care se va porni pe care o va plăti cel care va dori să închirieze acel spaţiu.

Închirierea va fi scoasă la licitaţie

În cazul în care, în urma publicării anunţului de licitaţie, nu au fost depuse cel puţin trei oferte valabile, Primăria Craiova este obligată să anuleze procedura şi să organizeze o nouă licitaţie. Dacă nici după reluarea procedurii, nu se vor găsi trei firme care să depună oferte în acest sens, municipalitatea va închiria parcarea respectivă printr-o altă procedură, cea de negociere directă. În acest caz, toată documentaţia de atribuire rămâne valabilă, iar autorităţilor vor negocia cu fiecare ofertant în parte.