A 3-a ediţie a “Forumului Oraşelor / CITIES Forum”

0
339

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu se întâlneşte zilele acestea, cu mai mulţi miniştri şi primari dintr-o serie de state membre ale UE pentru a lua pulsul oraşelor europene. Discuţiile au loc în cadrul celei de-3-a ediţie a “Forumului Oraşelor / CITIES Forum”, ce are loc timp de două zile la Rotterdam.

Discuţiile se vor axa pe progresele din cadrul Agendei urbane a UE, în lumina recentului raport al Comisiei Europene, ce pune accentul pe cele mai bune modalităţi de a sprijini oraşele în planificarea propriilor strategii de investiţii, precum şi pe viitorul politicii de coeziune în perioada de după anul 2020, în special în ceea ce priveşte accesul oraşelor la fondurile UE şi gestionarea lor de către acestea. Participanţii vor discuta şi rolul concret pe care îl pot juca oraşele în implementarea Agendei pentru dezvoltare durabilă în perspectiva anului 2030.

            Oraşele trebuie să fie inteligente, curate, sigure şi, nu în ultimul rând, incluzive. Integrarea comunităţilor cele mai vulnerabile, inclusiv a migranţilor, este o prioritate importantă pe agenda noastră. Este o provocare la care viitoarea politică de coeziune va trebui să găsească în continuare răspunsuri“, a declarat comisarul Corina Creţu.

           Unul din principalele puncte de interes ale Forumului va fi lansarea unui nou serviciu de consiliere având ca obiectiv sprijinirea oraşelor în maximizarea potenţialului de investiţii la dispoziţia lor.