Pavel Badea, la poarta Primăriei Craiova

1
183

Menirea reuniunii de joi seara, de la restaurantul „Dolce Vita” din Craiova, era anunţată în prealabil: consilierul local PNL Pavel Badea urma să-şi oficieze candidatura, rezultată în urma unui sondaj al „centrului”, la funcţia de primar, premergător alegerilor locale de anul viitor. Reprezentanţi ai massmedia, parlamentari, militanţi ai partidului, prieteni apropiaţi, au luat parte la un eveniment mai degrabă de socializare, fiindcă lansarea oficială a candidaturii va avea loc la începutul lunii decembrie, la Centrul Multifuncţional. Doar câteva alocuţiuni cuminţi, incluzând-o şi pe cea a candidatului, au pus în temă asistenţa invitată, cu scopul concret al reuniunii, între altele menţinându-se şi „binecuvântarea” primită din partea co-preşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Cum nici optimismul otova, nici pesimismul nesărat, nici interogaţiile dilematice nu s-au făcut resimţite, în discuţiile de circumstanţă, până la urmă, cum zicea cineva, liberalii craioveni trebuiau să se decidă asupra unui candidat. Şi bunul simţ a prevalat, în sensul că vociferările, câte au fost, s-au consumat în surdină. Până la urmă şi demisia consilierului local Dan Cherciu din PNL o putem circumscribe tot unui gest de onorabilitate. Pavel Badea este un întreprinzător privat, după o carieră internaţională de fotbalist profesionist, care-i conferă un plus de vizibilitate publică, cu stagii în Elveţia, Coreea de Sud, Japonia, ţări supercivilizate, în care, dacă trăieşti o vreme, e cu neputinţă să nu înţelegi chiar nimic. Sigur că administraţia publică locală nu are măsură comună cu fotbalul mare, dar aici nu vorbim de ambiţia oltenească, funciară, a candidatului Pavel Badea, ci de altceva. Şi anume, că a văzut, poate reţinut, poate reflectat, cum arată mari oraşe îngrijite ale lumii. Apoi, mandatele de consilier local municipal lau ajutat să înţeleagă problemele Craiovei, unele nerezolvabile, alte rezolvabile într-un orizont apropiat de timp şi altele, de acum finalizate. Pavel Badea este un craiovean get – beget, cum se spune. A trudit în viaţă pentru a ajunge la statutul social deţinut actualmente. E înstărit. A transpirat mult pentru Craiova şi a primit multe, multe aplauze. Dintr-un puseu de simpatie perenă putem invoca nostalgic o comparaţie: dacă jumătate din cei care l-au ovaţionat, ca fotbalist al Craiovei, şi-l reamintesc, o tempora, chiar îşi merită candidatura. La poarta Primăriei Craiova are acum de executat un penalty şi el crede că nui tremură picioarele. Deşi ştie bine cine îşi apără mandatul.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare normal sa il sustina cvl pe dl. Badea in detrimentul d-lui Cherciu. Doar nu isi doreste contracandidati reali pentru actualul Primar, nu?

    Scuze, dar sa il numesti „om de afaceri„ pe primul si sa ii negi total(prin omisiune) calitatile reale si probate in acest sens celui de-al doilea releva o lipsa de obiectivitate jurnalistica dusa la extrem. Probabil acesta este si motivul pentru care articolul nu este semnat, desi „condeiul” este usor de recunoscut.

Comments are closed.