Primăria Craiova va rezilia contractul pentru stadionul mic

0
114

Primăria Craiova este pe cale să rezilieze contractul de lucrări cu firma care construieşte stadionul mic de atletism. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a atenţionat constructorul că va fi dat afară de pe şantier dacă nu predă investiţia în luna decembrie.

Lucrările la stadionul de atletism, din incinta complexului „Ion Oblemenco”, nu vor fi terminate la timp, motiv pentru care autorităţile locale se îndreaptă spre rezilierea contractului cu firma constructoare. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat, în plenul CLM de săptămâna trecută, că Primăria Craiova va renunţa la grupul de firme AB Tehnica şi KBox Construction SRL, dacă acestea nu vor reuşi să predea investiţia gata în luna decembrie. „Dacă în decembrie nu mi se va preda stadionul, vom rezilia contractual şi vom face o nouă licitaţie. Părerea mea este că nu vor fi în stare să-l termine şi vom ajunge la o nouă licitaţie. Să sperăm că avem norocul să vină o firmă care să-l ducă până la capăt”, a pus Olguţa Vasilescu.

Stadionul cel mare este în graphic

Cât priveşte stadionul cel mare, lucrările merg bine, constructorul respectând întocmai graficul de execuţie. Potrivit primarului, sunt şanse mari ca această lucrare să se termine în luna noiembrie a anului viitor. „Stadionul cel mare cred că se va termina în noiembrie 2016. Spun cred pentru că este considerat, prin lege,  investiţie prioritară a statului român. Sunt două investiţii prioritare, complexul de la Otopeni şi stadionul de la Craiova care ar trebuie să se facă”, a spus Olguţa Vasilescu. Primarul Craiovei este de părere că arena „Ion Oblemenco” este o investiţie care nu va putea fi stopată şi dintr-un alt motiv, şi anume pentru că, în Bănie, se vor juca meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal din 2020. „Este un obiectiv dificil de oprit pentru că stadionul de la Craiova este unul din cele trei din România care va găzdui Campionatul European de Fotbal din 2020. Dacă va fi o altă optică din partea guvernului, dar din punctul meu de vedere, această investiţie nu poate fi oprită”.

O arenă de 5.000 de locuri

Şantierul la stadionul de atletism a început pe data de 20 de mai şi ar fi trebuit să fie gata pe 20 noiembrie. Constructorii au motivat, pe de o parte, că terenul de sub acest stadion este mlăştinos şi lucrările merg destul de anevoios. În toamnă, firmele de construcţie au venit cu scuza că ploile au împiedicat lucrările. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat, tot în plenul de săptămâna trecută, că firmele au găsit înţelegere la municipalitate din acest punct de vedere, dar că, totuşi, lucrările sunt mult întârziate, motiv pentru care nu vor putea fi terminate nici măcar în decembrie. Potrivit caietului de sarcini, arena de atletism va avea o capacitate de 5.000 de locuri, va fi amplasată lângă stadionul mare de fotbal, iar costurile construirii ei vor fi suportate de bugetul local.