În arest pentru complicitate la furturi de bijuterii în Germania

0
117

O craioveancă de 48 de ani, care era urmărită internaţional de autorităţile din Germania pentru complicitate la furturi de bijuterii, în valoare de peste 33.000 de euro, a fost arestată preventiv pentru 15 zile, în baza mandatului emis ieri de Curtea de Apel Craiova, urmând să fie demarate procedurile în vederea extrădării acesteia.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, joi, 26 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au depistat, în Craiova, o femeie, de 48 de ani, Ioana Văduva, care era urmărită internaţional. Pe numele acesteia, autorităţile judiciare germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de furt de bijuterii. Faptele ar fi fost comise pe teritoriul Germaniei, în cursul anului 2014, împreună cu alte persoane, iar prin aceste infracţiuni s-a creat un prejudiciu de peste 33.000 de euro. Pentru depistarea celei în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, fiind introdusă în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Ieri a ajuns în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care au dispus arestarea ei pentru 15 zile, în vederea demarării procedurilor de extrădare către Germania: „Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Văduva Ioana pe o perioada de 15 zile, începând cu data de 27 noiembrie 2015 până la data de 11 decembrie 2015, inclusiv Dispune emiterea mandatului de arestare. Fixează termen pentru prezentarea mandatului european de arestare tradus în limba română, la data de 11 decembrie 2015. Cu contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică de la 27 noiembrie 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.