Au fost arestaţi: Craioveni prinşi cu ecstasy, canabis şi cocaină

0
132

Doi tineri din Craiova, de 26, respectiv 31 de ani, au fost arestaţi preventiv în baza mandatelor emise ieri de Tribunalul Dolj, pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc. Cei doi au fost reţinuţi joi, în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorilor DIICOT Craiova, în urma descinderilor făcute la locuinţele lor fiind găsite pastile de ecstasy, canabis, haşiş, dar şi cocaină.

În baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au desfăşurat o acţiune, în Craiova, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de risc şi mare risc. Astfel, joi, 26 noiembrie a.c., oamenii legii au descins la două locuinţe din municipiu, la Marius Andrei Anastasescu, de 31 de ani şi la Elena Alexandra Jianu, de 26 de ani. La percheziţii s-au descoperit 192 de comprimate de ecstasy, 70 gr. de canabis, 3 grame de rezină de canabis (haşiş), muguri de canabis, dar şi 1 gr. de cocaină şi mai multe pliculeţe cu urme de cocaină.

În plus, cei doi craioveni aveau şi instalaţii artizanale de propagare a luminii şi căldurii (pentru creşterea plantelor) şi de consum a canabisului, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor. Şi cei doi craioveni au fost „săltaţi” de poliţiştii de crimă organizată şi duşi la audieri, la sediul DIICOT – Craiova. La finalul audierilor procurorul de caz a dispus reţinerea celor doi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

Ieri au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care le-a emis mandate pentru 30 de zile: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Anastasescu Marius Andrei, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatului. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Jianu Elena Alexandra, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 noiembrie 2015 şi până la 26 decembrie, inclusiv. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 27.11.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.