Wizz Air Hungary Ltd , la Craiova : Investiție de 30 milioane de euro, mentenanță pentru 500 de aparate de zbor și angajarea a 300 de specialiști

0
766

Wizz Air Hungary Ltd are în vedere o investiție de 30 de milioane de euro, la Craiova, care va
genera angajarea a aproximativ 300 de specialiști de la nivel local, respectiv, ingineri, tehnicieni și personal administrativ, contribuind totodată la prosperitatea economică a regiunii și va oferi comunității locale oportunități de angajare.

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a cerut astăzi, în ședința ordinară a CJ Dolj, votul consilierilor județeni pentru acest proiect. Un proiect destul de ambițios fiind vorba de asigurarea mentenanței la 500 de aparate de zbor, ceea ce însemnă că la Craiova, nu se va repara doar propria flotă, ceea ce este un avantaj. “Capacitatea de la unitatea de mentenanță va deservi în primul rând propria flotă, iar capacitatea suplimentară va fi vândută pe piață. În acest sens, în colaborare cu partenerii și experții MRO, Wizz Air Hungary Ltd intenționează construirea unui hangar de mentenanță cu 6 locuri, la care se adaugă facilități administrative: birouri, zone de depozitare și zone de atelier”, a explicat șeful administrației județene.

În acest scop, Consiliul Județean Dolj a identificat un teren în suprafață totală de
108.000 mp (prezentat în anexa 2), aflat în domeniul public al Județului Dolj, situat în Calea
București, nr. 325A (34.777 mp) și nr. 433 (73.223 mp).

Proiectul a fost votat de către toți consilierii județene prezenți în sală.