Traian Băsescu candidează la Senat. ”Nu îmi este ruşine să candidez în Bucureşti”

0
68

basescuPreşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, ieri, că va candida la Senat, afirmând că nu îi este ruşine să candideze în Bucureşti, după ce a câştigat două mandate de primar general şi două de preşedinte şi că va duce în Senat toată experienţa acumulată.

“(Senatorul Traian Băsescu-n.r.) va duce în Senat toată experienţa pe care a acumulat-o în cele cinci guverne în care a fost membru, ca primar general al Capitalei, ca preşedinte al României timp de 10 ani. Toată această experienţă o voi pune în slujba Senatului, a partidului, a ţării, pentru că până la urmă toată viaţa mea am fost în slujba statului, inclusiv, atunci când am fost comandat de navă”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la BEM, la depunerea listelor electorale pentru alegerile parlamentare.

Fostul preşedinte a afirmat că nu îi este ruşine să candideze în Bucureşti, afirmând că în urma sa a rămas ceva. ”În Bucureşti eu cred că vom lua un rezultat bun pentru că de pe urma mea a rămas ceva în Bucureşti de când am fost primar general, linia 41 o vedeţi, contorizarea la scara de bloc există, pasajul Basarab pentru care m-am bătut atât s-a dovedit a fi un proiect viabil, 120 de km de linie de tramvai schimbată, 110 şcoli modernizate. Nu îmi este ruşine să candidez la Bucureşti”, a răspuns Traian Băsescu, întrebat ce scor îşi propune în Capitală.

El a mai spus că îşi depune candidatura cu speranţa că în această legislatură se va face Parlamentul de 300 de parlamentari, se va readuce Legea educaţiei la forma iniţială – legea Funeriu-Miclea – şi se va adopta noua lege a sănătăţii pe care PMP a depusă-o în Parlament. Întrebat dacă l-ar vota pe Dacian Cioloş premier, Băsescu a răspuns: ”Păi, candidează la ceva? Să ajungem până la momentul în care se formează Guvernul”. Traian Băsescu a refuzat să facă ”majorităţi înainte de alegeri”. ”Eu le prorocesc faptul că vor avea surprize (celor care fac asta-n.r.)”, a spus Băsescu.