PSD Dolj a depus listele de candidaţi pentru parlamentare

0
64

psd (1) psd (2) psd (3) psdAflaţi pe primul loc în sondajele privind intenţia de vot la alegerile legislative din decembrie 2016, social-democraţii doljeni au depus, ieri, candidaturile la Biroul Judeţean de Circumscripţie. Dacă, iniţial, la 21 octombrie a.c., se validaseră în Comitetul Executiv al PSD Dolj, iată că, ieri, listele pentru deputaţi au avut parte de o modificare: rocada între cei de pe locurile 7 şi 8.

Ieri, la amiază, Partidul Social Democrat Dolj a depus dosarele de candidaturi la Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie, pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. O delegaţie impresionantă alcătuită din candidaţi, în cea mai mare parte oameni proveniţi din administraţia publică locală şi judeţeană a fost prezentă la eveniment.

„Suntem judeţul cu cele mai multe femei pe listă”

„Astăzi (n.r – ieri) am depus lista de candidaţi pentru Parlamentul României a Organizaţiei PSD Dolj. (…) Dincolo de această listă, cred că este foarte important să obţinem un număr foarte mare de voturi la Dolj, dar şi în ţară, pentru că bătălia nu este despre cine va fi în Parlament şi cine nu, ci despre câte mandate vom strânge, pentru a reuşi să dăm candidatul de prim-ministru şi guvernarea pe care ne-o propunem în mandatul următor. Vreau doar să completez că, de câte ori PSD a guvernat, acest lucru s-a văzut în buzunarele românilor, s-a văzut bunăstarea, s-a văzut creşterea economică. (…) Locul I, la Camera Deputaţilor, va fi doamna primar Lia Olguţa Vasilescu; la Senat, eu. Dar, dincolo de cine este pe locul I, este important ca votul celor din Dolj să valideze un program de guvernare şi o ofertă politică a PSD şi ca majoritatea din Parlament să poată să impună acest lucru. Dacă această ofertă electorală nu va fi dusă la îndeplinire, nu vom pierde doar noi, ci toţi românii”, a declarat deputatul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Administraţia funcţionează cu mari sincope

„Aş vrea să fac o remarcă şi anume că, pe aceste liste de la Camera Deputaţilor şi de la Senat sunt foarte multe persoane care lucrează în administraţia locală Oameni care sunt foarte aproape de cetăţeni şi de nevoile cetăţenilor, oameni care ştiu foarte bine ce modificări legislative trebuie făcute în perioada următoare, astfel încât să se deblocheze administraţia, care la nivelul întregii ţării funcţionează cu sincope foarte mari. Sper din toată inima, ca cetăţenii să fie aproape de noi, aşa cum am fost şi noi alături de ei în perioadele în care am guvernat”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedintele PSD.

Candidaţii cunosc foarte bine probleme judeţului

„ (…) De data aceasta, listele pe care le propune PSD sunt liste cu oameni care vor merge şi vor reprezenta judeţul şi care se vor bate pentru multe din proiectele, ce vor aduce atingere lucrurilor şi cetăţenilor din judeţul Dolj. Ne bazăm pe o echipă tânără şi foarte puternică. (…) Mulţi dintre cei care candidează, azi, sunt fie consilieri judeţeni, fie locali, care au demonstrat de-a lungul timpului că sunt pregătiţi şi cunosc foarte bine problemele judeţului, iar ceea ce au văzut aici, vor pune în aplicare în Parlamentul României”, a adăugat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor: Lia Olguţa Vasilescu, Ion Călin, Alina Tănăsescu, Alexandra Presură, Florin Stancu, Eliza Peţa, Ovidiu Flori, Valerică Pupăză, Mihai Neaţu, Marin Viorel, Filip Aurelia, Mitricof George-Cristian, Radu Marin Traian. Pentru Senat: Claudiu Manda, Radu Preda, Lavinia Craioveanu, Cosmin Vasile, Gioancă Eugen şi Opran Alexandru.