De dragul Parlamentului, liberalii sunt dispuşi să renunţe şi la imunitate

0
54

pnl (1) pnlIeri, liberalii doljeni au depus listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare, convinşi fiind că experienţa împletită cu noutatea este soluţia perfectă pentru a-i determina pe doljeni să iasă la vot pe 11 decembrie şi să pună ştampila pe PNL. Pe patru deputaţi şi doi senatori mizează preşedintele PNL Dolj şi susţine că ţara începe să se construiască chiar din ziua alegerilor.

Şi în cazul liberalilor, lista a suferit modificări. Senatorul Mărinică Dincă a renunţat să mai candideze în momentul în care conducerea partidului nu l-a pus pe lista deputaţilor, ci pe cea a senatorilor, poziţia secundă. „Suntem cei care ne-am propus să facem, ceea ce nu au reuşit alţii până acum. Avem o echipă cu 85% nume noi. Şi sunt oameni care au competenţe profesionale, oameni care au bun simţ şi oameni care îndeplinesc criteriile de integritate pe care PNL le-a impus. Avem convingerea că vom face performanţă şi în Parlament prin reprezentanţii noştri. Mizăm pe patru deputaţi şi doi senatori.”, a subliniat prof.univ.dr Nicolae Giugea preşedintele PNL Dolj. În legătură cu prezenţa la vot şi mobilizarea doljenilor, fostul prefect de Dolj a spus că liberalii speră să fie pe 11 decembrie o prezenţă bună la vot, pentru că o prezenţă slabă va defavoriza PNL-ul., iar rezultatul trebuie să fie corelat direct cu voinţa cetăţenilor. „În ultimul timp se aude tot mai des deviza asta că „Vrem o ţară ca afară!”. Posibil, dar ţara de afară şi-au construit-o cei de acolo, ţara de aici ne-o construim noi, iar acesta este un mod de a participa la construcţia ţării, prin participarea la vot. Dacă ies la vot doar 1000, atunci aceştia 1000 vor lua decizia pentru toţi ceilalţi. Prin neprezentarea la vot s-a ajuns în momentul de faţă în situaţia pe care o avem în Parlament…”, a complet Nicolae Giugea.

„Suntem o echipă unită”

Deputatul Ionuţ Stroe consideră că aceste alegeri reprezintă pentru PNL o probă şi anume, că în această ţară se poate face politică şi altfel. „ Demonstrăm că putem să guvernăm cu un premier integru, că un partid îşi fixează ca obiectiv corectitudinea înainte de proiecte măreţe. Că există şi se va manifesta în viitoarea guvernare PNL-Cioloş : integritate, corectitudine şi profesionalism. Acestea sunt lucrurile cu care construim oferta politică şi la nivelul organizaţiei noastre…”, a subliniat preşedintele PNL Craiova.

Senatorul Mario Ovidiu Oprea a ţinut să sublinieze ideea că partidul e unit…că nu mai există noţiunea de „fost” şi că cei care vor fi trimişi în Parlament nu se vor ascunde în spatele imuntăţii. „Este momentul în care ne dorim să dovedim că suntem o echipă unită. Noi suntem pregătiţi să le arătăm contracandidaţilor că acel refrem cu foştii şi foştii s-a încheiat şi cei care vor merge în Parlament din rândurile noastre sunt pregătiţi  să fie activi. Dacă vor obţine funcţii pentru Comisiile din Parlament vor fi prezenţi la şedinţe, vor fi activi şi nu se vor ascunde după imunitate. Dacă va fi nevoie să dovedim că respectăm criteriile de integritate suntem pregătiţi chiar să renunţăm la această imunitat, în spatele căreia foarte mulţi se ascund şi vor să se ascundă şi de acum înainte”, a spus senatorul Mario Oprea.