Șofer băut arestat după ce a „spulberat” o tânără și pe fiica ei de 9 luni

0
333

Un bărbat de 56 de ani, din Segarcea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ieri după-amiază, în baza mandatului emis de Judecătoria Segarcea pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, la volanul unui Cielo și cu o concentrație de 1,20 mg/l a accidentat grav, luni, la prânz, o tânără de 25 de ani, din Cerăt și pe copilul ei de numai 9 luni.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, luni, 26 octombrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Segarcea au reținut, pentru 24 de ore, un doljean după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane și care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că luni, în jurul orei 13.30, Valentin Tînjală, de 56 de ani, din  Segarcea, a condus un autoturism Daewoo Cielo, pe DJ561F, în comuna Cerăt, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi le-a accidentat grav pe Adriana Parpală, de 25 de ani, şi pe fiica ei, în vârstă de numai 9 luni, ambele din comuna Cerăt. Mama și bebelușul erau în fața porții unei vecine, pe spațiul verde, când mașina scăpată de sub control le-a „spulberat”.

Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde s-a constatat că tânăra de 25 de ani suferise fractură de bazin, rămânând internate sub supraveghere de specialitate. Cât despre conducătorul auto, polițiștii sosiți la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Segarcea unde i s-au recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului pe numele doljeanului și au decis să-l rețină pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Ieri Valentin Tânjală a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, iar procurorii au decis să promoveze la instanță propunerea de arestare preventivă a acestuia.

Ieri după-amiază, Judecătoria Segarcea a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a șoferului: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului TÎNJALĂ VALENTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 NCP şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1 şi 4 NCP, cu aplic. art. 38 alin. 1 NCP, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.10.2015 şi până la data de 25.11.2015 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Pronunțată în cameră de consiliu, azi, 27.10.2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței.