Alb-albaştrii sub lupă

0
82

Popescu – Evoluţie bună, a avut o intervenţie excelentă în faţa lui Hlistei, în partea a doua, după ce ieşise bine şi închisese unghiurile şi în prima repriză, când Bărbulescu a tras pe lângă poartă. Demonstrase şi în amicalele din vară că se poate miza pe el. Din fericire pentru echipă, doi portari sunt în formă, din păcate pentru „Popică”, Pigliacelli este cel mai bun goal-keeper din România în acest moment.

Donkor – Un meci în care a luptat ca de obicei, dar parcă a exagerat cu driblingurile, a ţinut mingea cam mult, nu este o calitate a lui tehnica, ar trebui să joace mai simplu. A întârziat să strângă la Hlistei, la ocazia din repriza secundă a Snagovului.

Gardoş – Primul gol marcat pentru Universitatea şi primul gol marcat într-un meci oficial din decembrie 2013. Păcat că s-a accidentat apoi. A pus accidentarea pe seama faptului că nu are continuitate, că joacă puţin, însă Kelic a demonstrat că este peste el în acest sezon, aşa că trebuie să-şi aştepte rândul.

Tiago Ferreira – Nu a avut mari probleme de rezolvat. Cert este că a ieşit din primul 11 după evoluţia de la Mediaş şi cu atât mai greu îi va fi să reintre, mai ales dacă se va juca în sistem cu 4 fundaşi.

Bancu – Pe hârtie a fost fundaş stânga, pe teren a fost extremă, a iniţiat multe acţiuni de atac, chiar dacă şi el şi Mitriţă sunt vădit incomodaţi de starea terenului. A avut şi o ocazie de a marca, dar a tras cu dreptul, defectuos.

Cicâldău – Şi-a mai trecut în cont un assist, îşi merită pe deplin numărul de pe echipament, este din ce în ce mai bun.

Fedele – A revenit după etapa de suspendare, a avut o evoluţie discretă, a încercat un şut de la distanţă, nu i-a ieşit.

Bărbuţ – În prima repriză a fost inexistent, nu a încercat să se demarce, a părut în vacanţă. După pauză a fost mai activ, a avut câteva acţiuni bune în viteză şi a pasat bine.

Mitriţă – A părut că nu-i pasă de acest meci, modul cum a executat lovitura liberă din prelungiri a reflectat evoluţia sa de pe parcursul jocului. Foarte multe pase la adversari, s-a ascuns de multe de ori de minge, apoi când a avut-o a fost „cap de linie”. I-a oferit pasa de gol lui Markovic, dar pentru el este mult prea puţin. Categoric, nu a fost motivat pentru acest meci. Să sperăm că se va revanşa la Cluj, pe un teren mai bun, ţinând cont de declaraţia lui Mangia, care a spus că gazonul de pe „Ion Oblemenco” îl incomodează grav pe Mitriţă, mai ales la demarajele sale obişnuite.

Burlacu – Când putea, era indolent, acum, când vrea, nu-i mai iese nimic. A alergat, s-a zbătut, dar nu mai reuşeşte nici pase simple. A avut mai multe şanse să joace decât spera, dar nu le-a speculat. A fost bine închis de Vlădoiu, jucător care a demonstrat şi în acest meci că din sezonul viitor merită să revină în Bănie.

Nuno Rocha – A fost unul dintre cei care au alergat, dar parcă s-a zbătut în gol, nu a reuşit nimic concret. Stă bine cu condiţia fizică, dar nu pare integrat în sistemul de joc, de multe ori s-a călcat pe picioare cu coechipierii, invadând poziţiile lor.

Markovic – După ce a obţinut acel penalty la Voluntari, a reuşit şi primul său gol pentru Ştiinţa, la aproape doi ani după ce a debutat, tot în Cupa României. Interesante acele devieri ale sale din poziţia de vârf, dar trebuie să fie mai concentrat la execuţii, fiindcă unele sunt pretenţioase şi riscă, aşa cum s-a şi întâmplat uneori, să pună direct pe contraatac adversarii.

Dimitrov – A intrat pe postul său, iar Donkor a trecut în centru după accidentarea lui Gardoş. Este cu siguranţă ultimul sezon la Craiova al bulgarului, în condiţiile în care Martic este o soluţie bună, iar Vlădoiu şi Borţa îşi aştepată şi ei rândul.

Mateiu – A intrat pe final pentru a se mai odihni şi Cicâldău, dar nici el nu a fost prea concentrat la joc.