Reabilitarea Colegiului Carol I a păşit … pe drumul cel drept!

0
86

Colegiul Naţional „Carol I”, care a fost preluat de CNI pentru reconsolidare, se află „pe drumul cel drept”, dau asigurări autorităţile: săptămâna viitoare va fi reactualizat vechiul studiu de fezabilitate (cel realizat de municipalitate în anul 2014), iar după o perioadă de aşteptare de 45 de zile, execuţia de aproximativ 20 milioane de euro va fi scoasă, în sfârşit, la licitaţie.

Problema Colegiului Naţional „Carol I”, a cărui reabilitare trenează de câţiva ani, a fost ridicată, din nou, de opoziţie. În şedinţa de ieri a CLM Craiova, alesul local PNL, Marinel Florescu, a venit cu propunerea către Primărie de a se prelua înapoi de la CNI acest proiect, iar în bugetul pe 2019 să prevadă banii necesari pentru o reabilitare în regie proprie. „Am încercat toate variantele, şi pe fonduri europene, şi prin CNI. Poate nici nu este corect ca să ne reabiliteze altcineva emblema şcolii craiovene. Eu cred că bugetul poate să ducă acest obiectiv de investiţii, nu cred că sunt nişte sume foarte mari, care să ne depăşească şi poate chiar ne facem de râs cu acest colegiu, dacă mai continuă situaţia de acum”, a propus liberalul.

CNI reactualizează acum SF-ul

Din contră, a spus primarul Genoiu, proiectul nu stagnează, ci se află „pe drumul cel drept”. Edilul a relatat că a primit şi el aceste asigurări din partea reprezentanţilor CNI, care s-au aflat marţea trecută la Craiova, pentru a discuta situaţia gazonului de pe stadionul de fotbal: „Am avut discuţii şi despre Colegiul Carol, iar zilele acestea a fost adjudecată licitaţia de reactualizare a studiului de fezabilitate. Procedura lor este în felul următor: în momentul în care se semnează contractul de actualizare – săptămâna următoare – este o perioadă care este stabilită în caietul de sarcini, de 30 sau 45 de zile, după care ei vor scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia”, a declarat Genoiu.

Valoarea investiţiei a crescut de la 5 la 20 milioane de euro

La rândul lor, reprezentanţii CNI au motivat că procedura de pregătire a licitaţiei pentru obiectivul de la Craiova a durat mai mult deoarece a fost absolută nevoie de o reacutalizare a SF-ului, în principal a preţurilor cu manopera constructorilor, acestea crescând foarte mult în ultima vreme. În altă ordine de idei, primarul Mihail Genoiu a spus că varianta avansată de consilierul PNL nu se poate aplica, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 20 milioane de euro, o sumă foarte mare pentru a putea fi dată din bugetul local.