I-au ameninţat pe paznicii fermei cu toporul şi au furat o vacă

0
288

Lucrătorii Postului de Poliţie Calopăr au fost anunţaţi, miercuri dimineaţa, în jurul orei 5.00, de Marin Ştefan (51 de ani), din comuna Cerăt, îngrijitor la o fermă de animale situată în extravilanul comunei Calopăr, că doi bărbaţi necunoscuţi au venit la fermă cu o căruţă, i-au ameninţat cu un topor pe cei doi paznici, respectiv Constantin Păpuşoiu (30 de ani), din localitate, şi Titel Căciulan (60 de ani), din comuna Sopot, după care au furat o vacă şi au părăsit zona.

În urma apelului pe 112 s-a dat alarma în zonă, astfel că doi poliţişti de la Postul de Poliţie Cerăt, aflaţi în timpul serviciului de patrulare, au observat căruţa în care hoţii urcaseră bovina, i-au urmărit şi au reuşit să-i prindă pe amândoi. Autorii au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Daniel Bărbulescu, de 41 de ani şi Costinel Stoica, de 25 de ani, din comuna Calopăr, asupra celui din urmă fiind găsit şi toporul cu care îi ameninţaseră pe paznici.

„Bovina, în valoare de 2.000 lei, a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea, care continuă cercetările, împreună cu procurorii din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faţă de cei doi făptuitori fiind dispusă măsura reţinerii pe timp de 24 de ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea i-au prezentat, ieri, pe cei doi tâlhari Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând mandat pentru 29 de zile doar pe numele lui Costinel Stoica.