Căutat de francezi pentru fraude informatice, prins de poliţiştii craioveni

0
380

Doi doljeni au ajuns după gratii, în cursul zilei de miercuri, unul dintre ei fiind dat în urmărire internaţională pentru infracţiuni informatice comise în Franţa.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 2 Poliţie Craiova, în cadrul unei acţiuni desfăşurate miercuri, în Craiova, l-au depistat pe Olivian Mihăiţă Nedea, de 40 de ani, din localitate. Bărbatul este dat în urmărire la nivel internaţional, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare franceze, fiind suspectat de comiterea de infracţiuni informatice, fapte comise în anul 2010, pe teritoriul Franţei. Craioveanul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care i-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi a fost introdus în arestul IPJ Dolj, iar ieri a fost prezentat judecătorilor Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

Tot miercuri, lucrătorii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi au executat o acţiune pe linia depistării persoanelor urmărite, în cursul căreia au reuşit să-l prindă pe Cosmin Lăuratu, de 19 ani, din comuna Daneţi, pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandat de executare a pedepsei închisorii. Tânărul a fost condamnat printr-o hotărâre rămasă definitivă la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor furt calificat şi tâlhărie. Tânărul a fost introdus în arest, de unde urmează să fie transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.