„Educaţia Altfel” şi „Zilele educaţiei nonformale” se întâlnesc la Biblioteca Judeţeană

1
456

Biblioteca Judeţeană “Aleandru şi Aristia Aman” vă invită să-i călcaţi astăzi pragul, la ora 11.00, “pentru o porţie bună de nonformal”.  Pentru început, în sala de conferinţe a instituţiei de cultură are loc lansarea proiectului naţional “Educaţia Altfel”, implimentant de Asociaţia Neguvernamentală Pro Civica Oltenia (PCO), în cadrul căruia vor fi prezentate obiectivele şi activităţile proiectului. După încheierea conferinţei, participanţii prezenţi la eveniment vor putea lua parte la o expoziţie stradală de fotografie, realizată de voluntarii PCO şi ANTAR pe parcursul mai multor proiecte de voluntariat. Expoziţia va fi una inedită, realizată prin metoda de educaţie nonformală „Photovoice”. 

„Educaţia Altfel” este un proiect  lansat de ADA – Asociaţia pentru Dezvoltare Activă, din Bacău, alãturi de parteneri din nouă oraşe ale ţării, printre care şi Asociaţia Pro Civica Oltenia. Finanţat din Programul „Tineret în Acţiune”, proiectul se află în cel de-al doilea an de implementare şi urmăreşte să promoveze educaţia nonformală în rândul elevilor şi cadrelor didactice din România, realizând un parteneriat școală-ONG. Totodatã, prin intermediul metodelor sale de educaţie nonformală, proiectul promovează voluntariatul şi cetăţenia activă în rândul tinerilor.

„Zilele Educaţiei Nonformale” (ZEN) este un eveniment anual organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul pentru Ştiinţele Educaţiei, în zilele de 28 şi 29 septembrie. Evenimentul cuprinde reprezentaţii nonformale implementate de ONG-urile şi fundaţiile din România în aproape toate oraşele din ţară. În acest an, la ZEN s-au înscris 39 de judeţe din România, în care se vor desfăşura 109 evenimente nonformale.

Expoziţia stradală ce va avea loc în curtea Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova este unul dintre cele 109 evenimente. Prin vernisajul nonformal, voluntarii craioveni urmăresc să atragă atenţia asupra metodei de educare „Photovoice”, precum şi asupra educaţiei nonformale, în general. Vor fi expuse aproximativ 20 de fotografii realizate de voluntarii asociaţiilor craiovene Pro Civica Oltenia şi ANTAR pe parcursul implementării proiectelor de tineret.

 

Elevii sărbătoresc “Zilele educaţiei nonformale”

„Zilele educaţiei nonformale” sunt marcate astăzi şi mâine de Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade”, în parteneriat cu Grădiniţa “Dumbrava Minunată” şi Grădiniţa “Pinocchio”. Elevii claselor I – a VIII-a de la “Mircea Eliade” şi preşcolarii din cele două grădiniţe vor prezenta, prin expoziţia de desene Photovoice intitulată “Asta-i lumea mea”, universul în care trăiesc: familia, şcoala, prietenii, grupul, pentru a lăsa privitorii să intre în universul lor. Expoziţia are loc astăzi în Parcul Puşkin din Craiova. Evenimentul continuă şi mâine, când faţada Şcolii “Mircea Eliade”  va fi împodobită cu lucrările artistice realizate de elevi şi preşcolari pentru expoziţie. Beneficiarii acestor activităţi sunt cei 800 de elevi din clasele I – VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade”, micuţii de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată” şi Grădiniţa “Pinocchio”, 60 de cadre didactice implicate în proiect, dar şi familiile elevilor şi preşcolarilor.

1 COMENTARIU

  1. Exista o groaza de proiecte si programe. La ce folosesc? La nimic. Nu se intimpla absolut nimic daca are loc o conferinta sau daca se desfasoara “Zilele educatiei nonformale”. Unii cistiga niste bani, dind impresia ca fac ceva. In realitate, invatamintul a luat-o la vale, la fel ca intreaga societate romaneasca.
    O spune, cu durere in suflet, un profesor.

Comments are closed.