Cursuri de formare în domeniul valorificării drepturilor de proprietate intelectuală, la Universitatea din Craiova

0
305

Universitatea din Craiova participă la primele cursuri de formare în domeniul cercetării ştiinţifice şi valorificării drepturilor de proprietate intelectuală din cadrul proiectului „Comunitate virtuală interuniversitară”.

Obiectivul cursurilor este educarea studenţilor în domeniul cercetării şi valorificării proprietăţii intelectuale şi pregătirea lor pentru o viitoare carieră în acest domeniu. Cursurile se vor susţine în anul universitar 2012-2013 în cadrul celor trei universităţi din România partenere în proiect: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Craiova şi Universitatea de Vest din Timişoara.

“Avantajul alegerii acestor trei universităţi este dat de specificul lor diferit în termeni de facultăţi, teme şi proiecte de cercetare, care vor fi astfel diferite, variate. Dacă Universitatea Politehnica din Bucureşti se centrează pe partea tehnică, în cadrul Universităţii din Craiova şi, mai ales, a Universităţii de Vest din Timişoara predomină partea umanistă a facultăţilor”, declară Simona Tănase, manager de proiect din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Cursurile de formare scrise în cadrul proiectului sunt o premieră pentru mediul universitar românesc, tematica acestora acoperă subiecte precum brevetarea invenţiilor în România şi Uniunea Europeană, jurisprudenţa actuală în domeniul proprietăţii intelectuale, valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală în universităţi, bazele managementului inovării şi transferului tehnologic şi managementul antreprenorial al proiectelor de cercetare, dezvoltare, inovare.