Activități recreative și culturale pentru copiii Centrului „Aripi de Lumină”

0
521

Peste 200 de copii, beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, sunt implicați în această perioadă în mai multe activități cu rol educativ, activități culturale și recreative. Astfel, mai multe grupuri de copii din Parohia Malu Mare, din cadrul Școlii Gimnaziale Teasc, ai Școlii  Gimnaziale Bucovăț, structurile Sărbătoarea și Palilula, ai Școlii Gimnaziale Băilești structura Balasan, copii din cadrul Centrului de Plasament „Noricel” și din cadrul mai multor Case de Tip Familial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și copii din cadrul Liceului Tehnologic Special „Beethoven” participă la activități culturale, care vizează familiarizarea cu mai multe instituții de cultură din Craiova, cât și la activități care urmăresc vizitarea mai multor instituții mass – media.

 

Astfel, un grup de copii din cadrul Parohiei Malu Mare, sub coordonarea preotului paroh Ion Pungociu au vizitat perioada aceasta studioul regional al TVR Craiova, unde au cunoscut echipa de jurnaliști de aici, care le-au prezentat studiourile postului regional de televiziune al TVR. O altă grupă de copii din Parohia Malu Mare au vizitat de asemenea expozițiile Muzeului de Artă Craiova, sub îndrumarea muzeografului Ovidiu Neagoe.

Vizite la Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă și Biblioteca Aman

Totodată, mai multe grupe de beneficiari ai Centrului au vizitat Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, Grădina Zoologică și Parcul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. De asemenea, Muzeul Olteniei, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova sunt două dintre instituțiile care și-au deschis porțile încă o dată  pentru copiii dezavantajați social din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Astfel, beneficiarii au avut prilejul de a vizita gratuit Secția de Științele Naturii, Secția de Etnografie și Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei. „Toate aceste activități au rol deosebit în dezvoltarea cunoștințelor generale, în familiarizarea cu instituțiile de cultură, în dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare. Mulțumim domnului director al Muzeului Olteniei Florin Ridiche, domnului manager al Bibliotecii Aman, Lucian Dindirică și tuturor celor care și-au manifestat dorința de a-i sprijini pe copiii care provin din familii aflate în dificultate. O altă activitate pe care am desfășurat-o cu mult drag s-a desfășurat, vineri, 24 august, când copiii din cadrul Școlii Gimnaziale Teasc, beneficiari ai Centrului Arhiepiscopiei Craiovei, au vizitat studiourile Radio Oltenia Craiova”, a subliniat educator Nisipașu Loredana, din cadrul Centrului pentru copii „Aripi de Lumină”.

 

 

Pe lângă aceste activități, copiii participă în cadrul Centrului „Aripi de Lumină” la activități de terapie ocupațională, precum pictură pe sticlă și lemn, modelaj în lut, ateliere de creație, cât și la jocuri recreative.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei