Admitere Medicină. O notă de zece şi 9,31 ultima medie de intrare la buget

0
1131

medicinaLa Facultatea de Medicină, ultima notă de admitere la buget a fost 9,31, în timp ce la Farmacie nu s-a coborât sub 9,51. Şi la Medicină Dentară media cea mai mică admisă a fost 8,92.

Un singur candidat a reuşit anul acesta să obţină nota 10 la concursul de admitere pentru Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. Flavia-Mihaela Stoicea a răspuns corect la toate cele o sută de întrebări ale testului grilă şi, cu punctaj maxim, se află în fruntea listei de admitere. Au fost  nu mai puţin de 621 de candidaţi care s-au luptat pentru cele 209 locuri de la buget, ultima notă de admitere fiind 9,31. Aşadar, Medicina rămâne una din facultăţile preferate de absolvenţii de liceu, fiind atractivă pentru mulţi dintre tinerii care îşi doresc să lucreze în marile spitale din ţară şi, de ce nu, din lume.

Nu doar însă la Facultatea de Medicină s-au obţinut rezultate bune. Şi la Medicină Dentară pe prima poziţie s-a clasat un absolvent de liceu cu media 9,96, lista locurilor la buget fiind închisă de un candidat cu nota 8,92. De asemenea, la admiterea pentru Facultatea de Farmacie pe prima poziţie s-a clasat un absolvent de liceu cu nota 9,98, ultima notă ce asigură admiterea la buget fiind 9,51.

Concurenţă mare la Asistenţă Medicală

Ieri, la specializarea Asistenţă Medicală, nu mai puţin de cinci candidaţi au reuşit să obţină nota zece: Roxana-Mirela Unguritu, Valentina Ionica Pîrvuleţu, Anca-Ionela Uţa, Maria-Alina Leoveanu şi Ambra-Nicole Torişte. Ultima medie de admitere la buget a fost 9,78. De asemenea, la Tehnică Dentară a fost o notă de zece obţinută de Maria Şerban. Ultima medie cu care s-a intrat la buget a fost 9,82. La Balneo-Fiziokinetoterapie şi Recuperare pe primul loc se află un candidat cu nota 9,92, iar ultimul loc bugetat este 8,81. Nu în ultimul rând, la Moaşe 9,78 este nota maximă, în timp ce 6,90 este ultima medie de admitere la buget.