Inginerul CAO prins cu 1000 de euro şpagă rămâne în arest preventiv

0
104

George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins în flagrant cu 1.000 de euro, şpagă pe care o ceruse administratorului unei societăţi pentru a-i elibera un aviz, rămâne în spatele gratiilor cel puţin 30 de zile. Curtea de Apel Craiova i-a respins, ieri, contestaţia făcută împotriva hotărârii de vineri a Tribunalului Dolj prin care a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţia făcută de inginerul George Ştefan Moţăţeanu, angajat al Companiei de Apă Oltenia, împotriva hotărârii de vineri, 24 iulie a.c., prin care Tribunalul Dolj l-a arestat preventiv pe 30 de zile pentru luare de mită: „Respinge contestaţia formulată de contestatorul Moţăţeanu George Ştefan, ca nefondată. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi 27.07.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în a doua jumătate a lunii februarie 2015,  George Moţăţeanu, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia Craiova, i-a pretins denunţătorului B. M. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, suma de 1.000 euro pentru avizarea favorabilă a fişei tehnice necesare emiterii autorizaţiei de construcţie privind edificarea unor construcţii cu destinaţie comercială (două chioşcuri), pe un teren folosit de denunţător în baza unui contract de comodat, situat în Craiova. Administratorul nu i-a dat banii la momentul respectiv, însă nici n-a reuşit să obţină avizele şi, întrucât începuse să intre în criză de timp, în luna iunie l-a denunţat pe Moţăţeanu. Pe 18 iunie s-a constituit dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi cu suportul de specialitate al SRI Dolj au stabilit că cele povestite de denunţător se confirmă, astfel că a fost pus la cale flagrantul. Joi, 23 iulie a.c., denunţătorul şi inginerul Companiei de Apă Oltenia s-au întâlnit la un local din centrul municipiului Craiova şi, după ce aşteptase degeaba luni de zile, Moţăţeanu s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea C.A.O. Craiova, chiar din seara zilei de 23.07.2015, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 euro solicitată anterior. După ce a încasat şpaga, George Ştefan Moţăţeanu a fost „săltat” şi dus la sediul Parchetului pentru audieri, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv.