A vrut să mituiască trei poliţişti cu 5000 de lei şi a ajuns după gratii

0
91

Un craiovean de 31 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în noaptea de duminică spre luni, după ce a încercat să mituiască trei poliţişti pentru a nu-i întocmi un dosar penal. Craioveanul fusese prins băut la volanul unui BMW, cu o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a insistat ca poliţiştii să primească 5000 de lei ca să-l lase în pace, numai că agenţii au refuzat, au fost anunţaţi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind organizată prinderea în flagrant a şoferului. Aseară a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, duminică seara, în jurul orei 23.00, conducerea unităţii a fost informată de doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova şi un agent din cadrul Biroului Rutier Craiova cu privire la faptul că un şofer craiovean insisită să le ofere mită. Mai exact, cei doi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova, în timp ce aceştia se aflau în serviciul de supraveghere şi control al traficului, în cartierul craiovean Rovine, au oprit pentru control un autoturism BMW condus de Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, care emana miros de alcool. Craioveanul a fost condus la Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat. Împreună cu agentul de la Rutieră care îl testase, poliţiştii l-au dus pe Ţărţăleanu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe drum către spital, dar şi ulterior, pe parcursul întocmirii actelor de cercetare şoferul, în repetate rânduri, le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. Poliţiştii l-au refuzat, dar dacă au văzut că insistă, au anunţat conducerea Inspectoratului, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Dolj care au preluat cercetările. Ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, Cristian Ţărţăleanu fiind prins imediat după ce a oferit suma de 5.000 lei, rugându-i pe agenţii de poliţie să nu înregistreze dosarul penal întocmit pe numele său. Suspectul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. În urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore. Ieri craioveanul a fost dus din nou la Parchet, a fost audiat de procurorul de caz, iar aseară a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru dare de mită.

Doi dintre poliţişti sunt absovenţi ai Şcolii de Agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2007, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 4 Poliţie Craiova – Compartimentul Ordine şi Siguranţă Publică, iar cel de-al treilea este absovent al Şcolii de Agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2007, iar din anul 2010 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier. Doi dintre ei, pentru rezultatele deosebite obţinute anul trecut, au fost avansaţi înainte de implinirea stagiului minim la gradul profesional următor, în luna decembrie 2014, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.