Interes scăzut pentru studiile la seral sau cu frecvenţă redusă

0
237

Doljenii care au peste 18 ani şi au absolvit gimnaziul au posibilitatea să îşi continue studiile dacă se înscriu în clasa a IX-a la unităţile de învăţământ cu clase de seral sau frecvenţă redusă. În urma repartizării care a avut loc joi în cadrul unei şedinţe, doar 44 de locuri din cele 300 scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj au fost ocupate. 

Elevii au optat astfel: patru s-au înscris la seral la Colegiul Naţional “Ştefan Odobleja”, cinci au ales să îşi continue studiile la Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova tot la seral, iar la studiile cu frecvenţă redusă s-au înscris 35 de candidaţi – 25 dintre ei au ales Liceul “Matei Basarab” şi 10 la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”.

Unităţile de învăţământ din Craiova care dispun de clase cu frecvenţă redusă sunt: Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” – 30 de locuri la profilul Ştiinţe sociale – Grupul Şcolar „Matei Basarab” – 60 de locuri la Filologie şi 60 de locuri la specializarea Matematică-Informatică. Clase de seral sunt la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Căi Ferate – 30 de locuri la specializarea tehnician mecatronist şi 30 de locuri pentru tehnician electromecanic, Colegiul „Ştefan Odobleja” – 30 de locuri tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova – 30 de locuri tehnician electrician electronist auto şi 30 de locuri transporturi auto.

Locurile neocupate se vor scoate din nou la concurs în cea de a treia etapă de admitere la liceu. Totodată, pe perioada verii se pot înmatricula la clase de seral şi frecvenţă redusă şi doljenii care nu şi-au finalizat studiile liceale. Pentru continuarea lor, aceştia trebuie să se adreseze direct unităţilor de învăţământ pentru a fi înmatriculaţi în clasa a X-a, a XI, a XII-a sau a XIII-a.

“Pentru anul şcolar 2012-2013 au fost prevăzute şase clase la seral la Liceul Transporturi Auto, Colegiul „Ştefan Odobleja” şi Liceul CFR şi trei clase la frecvenţă redusă la Liceul „Matei Basarab” şi Colegiul Nicolae Titulescu. Participarea nu a fost una foarte bună: s-au înscris doar 35 de elevi la frecvenţă redusă şi nouă la seral. Neexistând a doua sesiune de admitere la aceste forme de învăţământ, am trimis la Ministerul Educaţiei o adresă prin care am solicitat o noua etapă de admitere în septembrie, atunci când vin majoritatea adulţilor să se înscrie la liceu”, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.