În sfârşit, vacantă!

0
206

Au scăpat de emoţii şi au început cu adevărat vacanţa de vară şi elevii înscrişi la Facultatea de Drept, de-acum viitori studenţi ai Universităţii din Craiova.

366 de candidaţi la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii din Craiova care au optat pentru specializarea Drept au concurat pe data de 26 iulie pe cele 163 de locuri finanţate de la bugetul de stat. Desfăşurat pe parcursul a trei ore, examenul a constat într-un test grilă cu 100 de întrebări din gramatica limbii române. Rezultatele afişate ieri au scos la iveală două medii de 9.40 – nota maximă de admitere. Una dintre ocupantele celor 163 de locuri bugetate afirma, ieri, că „întrebările n-au fost foarte grele, ci… obositoare, deoarece fiecare avea câte cinci variante de răspuns”.

Anul universitar 2012-2013 aduce în structura Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative secţia Istorie şi Ştiinţe politice, care a aparţinut Facultăţii de Ştiinţe Economice. Astfel, din octombrie, odată cu începerea cursurilor, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative beneficiază de trei domenii: Drept (învăţământ de zi şi frecvenţă redusă – FR), Ştiinţe Administrative (învăţământ de zi, cu specializările Administraţie Publică şi Asistenţă managerială şi secretariat), Istorie şi Ştiinţe politice  (învăţământ de zi, cu specializările Istorie şi Relaţii internaţionale şi studii europene).

Cu excepţia Facultăţii de Drept, la care, fiind doi candidaţi pe un loc, s-a susţinut examen scris, locurile alocate – 105 la buget şi 284 cu taxă – celorlalte două domenii din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative au fost ocupate pe bază de dosar.

LUCREŢIA GHEORGHE