După contestaţii, doar patru candidaţi au trecut definitivatul

0
282

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a publicat, ieri, rezultatul contestaţiilor la proba scrisă a examenului de definitivat. Din totalul de 45 de candidaţi care au obţinut note sub 7, fiind declaraţi respinşi, 31 au depus contestaţii. Numai patru au fost soluţionate în favoarea concurenţilor, promovabilitatea în judeţul Dolj crescând astfel de la 66% la 69% . 

La examenul de definitivat s-au înscris 148 de candidaţi, la proba scrisă prezentându-se 131. Dintre aceştia, 86 au obţinut note peste 7, iar 45 note sub 7. Cele 31 de contestaţii ale profesorilor din judeţul Dolj au fost evaluate şi soluţionate la nivel naţional în unul din oraşele Braşov, Cluj, Iaşi, Sibiu, Ploieşti şi Bucureşti, aceste centre fiind numite prin ordin ministerial încă din luna iunie.

Din cei 31 de contestatari, la reevaluare doar 4 au obţinut note peste 7, după cum a precizat Mihăiţă Stoica, inspector şcolar pentru mentorat şi dezvoltarea resursei umane în cadrul ISJ Dolj. Având la bază metodologia de desfăşurare şi organizare a examenului de definitivat în învăţământ, candidaţii care au trecut examenul vor fi înştiinţaţi în scris asupra rezultatelor după validarea acestora de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), prin ordin de ministru, la sfârşitul lunii august. În baza Legii Educaţiei, începând cu anul şcolar 2012-2013 candidaţilor care obţin definitivarea în învăţământ li se va încheia contract de muncă pe o perioadă nedeterminată.

 

Se apropie examenul de titularizare

Examenul de titularizare va avea loc pe 2 august şi se va desfăşura în condiţii similare celui de definitivat: concurenţii vor avea cod de bare pe foile de examen şi vor fi supravegheaţi video. În comparaţie cu anii precedenţi, MECTS  a publicat recent pe site-ul subiecte.edu.ro o paletă de subiecte şi bareme cu mult mai bogată şi utilă profesorilor participanţi la examen.