Reuniunea mondială la nivel înalt de strângere de donaţii

0
125

Ieri s-au desfăşurat cele două evenimente organizate de Comisie și de Global Citizen: reuniunea mondială la nivel înalt de strângere de donaţii şi concertul care va avea loc cu aceeaşi ocazie. Acestea vor aduce laolaltă întreaga lume și vor mobiliza fonduri suplimentare pentru dezvoltarea și distribuirea universală de vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Vom putea spune că am eradicat această pandemie numai atunci când aceasta va fi eradicată peste tot în lume. În acest scop, trebuie să investim în producerea de vaccinuri cu o viteză și la o scară fără precedent. Și trebuie ca acest vaccin să aibă un preț abordabil. O sarcină de o astfel de amploare nu poate fi realizată decât dacă întreaga lume își unește eforturile. Acesta este motivul pentru care colaborăm cu Global Citizen și cu artiști din toată lumea. Am încredere în puterea lor de a aduce oamenii împreună, de a le mobiliza energia și de a produce schimbări. Urmăriți deci evenimentele de mâine! Și, împreună, să clădim un viitor în care să fim toți la adăpost de coronavirus.”

Au „urcat pe scenă” Chloe x Halle, Christine and the Queens, Coldplay, For Love Choir, J Balvin, Jennifer Hudson, J’Nai Bridges împreună cu Gustavo Dudamel, Los Angeles Philharmonic & YOLA (Youth Orchestra Los Angeles), Justin Bieber și Quavo, Lin-Manuel Miranda și o parte din distribuția a spectacolului original produs pe Broadway HAMILTON, cu Jimmy Fallon & The Roots, Miley Cyrus, Shakira, Usher și Yemi Alade.

Au participat la discuții lideri, artiști și susținători ai proiectului din întreaga lume, printre care Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo și Ken Jeong. La reuniunea la nivel înalt vor participa, de asemenea, experți și lideri de opinie precum Brittany Packnett Cunningham, Melinda Gates, dr. Vin Gupta, Derrick Johnson – președintele NAACP, Phumzile Mlambo-Ngcuka – directoarea executivă a UN Women, Eddie Ndopu, Kate Upton și Justin Verlander.

Campania Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor a fost lansată pe 28 mai sub patronajul președintei Ursula von der Leyen. Campania, susținută de Bloomberg Philanthropies, Fundația Bill & Melinda Gates și the Wellcome Trust, se axează pe abordarea impactului pandemiei asupra comunităților celor mai vulnerabile, asigurând accesul echitabil la tehnologii accesibile de combatere a coronavirusului și consolidând sistemele de sănătate din întreaga lume.