Universitatea din Craiova continuă sprijinirea antreprenoriatului în rândul studenţilor

0
740
Aula „Mihai I al României” a găzduit, ieri, conferinţa de lansare a două noi proiecte din seria „Student antreprenor”, cofinanţate din Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020. Prezentarea a avut loc în prezenţa prorectorului Universităţii din Craiova, prof.univ.dr. Nicu George Bîzdoacă, şi a celor doi manageri de proiect, prof.univ.dr.ing. Daniela Roşca şi prof.univ.dr.ing. Tudor Alexandru.
Este un nou succes, în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, al Universităţii din Craiova. Acest fapt a fost pus în evidenţă şi de prof.univ.dr.  Nicu George Bîzdoacă, prorector „Informatizare şi Administrarea Fondurilor Europene” al Universităţii din Craiova, care a precizat, în deschiderea conferinței de prezentare: „Vă transmit atât salutul domnului rector al Universităţii din Craiova, prof.univ.dr. Ionuţ Cezar Spînu, cât şi pe al meu personal. Se lansează două proiecte de anvergură, în spiritul dezvoltării antreprenoriatului în cadrul tinerilor, venind în sprijinul studenţilor, în vederea dezvoltării capacităţilor lor. Este absolut necesară diversificarea procesului educaţional, unul care trebuie adaptat la cerinţele moderne, cu acoperire în piaţa muncii. Universitatea din Craiova este singura instituţie de acest fel din ţară care a accesat cinci programe de acest tip al antreprenoriatului, numărul maxim admis, şi le-a câştigat pe toate”.
Primul dintre acestea este manageriat de prof.univ.dr.ing.Tudor Alexandru, decan al Facultăţii de Agronomie al Universităţii din Craiova, şi se numeşte „Student antreprenor al Facultăţii de Agronomie”. Menţionările acestuia sunt semnificative: „Avem un program de peste 7,3 milioane de lei, din această sumă mai bine de 6,3 milioane de lei venind din cofinanţare europeană”. Sume apropiate sunt şi la cel de-al doilea – „Student antreprenor în cadrul Facultăţilor de Ştiinţe şi Inginerie”, precizările venind din partea prof.univ.dr. Daniela Roşca: „Ne dorim dezvoltarea antreprenoriatului din clasele de liceu, pentru a forma studenţi foarte bine pregătiţi, care să facă faţă concurenţei de pe piaţa muncii. Bugetul este de 7,5 milioane de lei, cu o parte de cofinanţare, venită de la Uniunea Europeană, de 6,3 milioane de lei”. În ambele proiecte se merge pe atragerea cât mai multor tineri din mediile vulnerabile social (familii cu situaţie economică precară, netradiţionale sau de etnie romă), asigurându-se consiliere, programe antreprenoriale, acordarea de burse etc. La ultimul program prezentat, 300 de studenţi proveniţi din mediile defavorizate vor beneficia de subvenţii de maximum 300 de lei lunar, pe perioada a trei semestre.