Fundația Stânga Democratică va înainta soluții pentru persoanele cu dizabilități din România

0
78

Fundația Stânga Democratică (FSD) organizează luni, 29 iunie, începând cu ora 15:00, o dezbatere cu tema „Reforma sistemului de dizabilități din România: cerințe și perspective”.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României din București, sala Mircea Vulcănescu, printre participanți numărându-se Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ionuț Vulpescu, Ministrul Culturii, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, reprezentanți ai FSD din cadrul Grupului de experți, membri ai societății civile, ai structurilor asociative reprezentative pentru persoanele cu dizabilități și ai partidelor politice românești de stânga, precum și alți invitați dornici să se exprime în cadrul unei dezbateri cu această temă. Evenimentul este deschis participării tuturor jurnaliștilor interesați.

În cadrul dezbaterii vor fi abordate teme de actualitate referitoare la situația persoanelor cu dizabilități și la necesitățile unor politici publice bazate pe prevederile Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi prezentat un proiect de strategie pentru persoanele cu dizabilităţi din România, care conține mai multe propuneri de soluții elaborate de Grupul de experți ai Fundației Stânga Democratică.