S-a dat startul sesiunii de vară a Bacalaureatului

0
157

Ieri a început, oficial, sesiunea de Bacalaureat iunie-iulie 2019. Aceasta a debutat cu înscrierea candidaţilor, care se va încheia pe 31 mai. Urmează susţinerea tuturor probelor, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, după metodologie.

Între 27-31 mai va avea loc înscrierea celor care vor susţine Examenul Naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2019. Candidaţii care solicită recunoaşterea/ echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori trebuie să menţioneze acest lucru în secţiunea respectivă din cererea tip de înscriere. De asemenea, candidaţii care, în cel puţin una dintre clasele liceale, au obţinut premii individuale la concursuri ori olimpiade şcolare internaţionale, recunoscute de MEN, la o disciplină inclusă în lista pentru Bacalaureat, pot cere echivalarea acesteia. Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice pot cere echivalarea.

Conform calendarului, după încheierea înscrierilor, în perioada 3-4 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În zilele de 5-6 iunie vor fi verificate competenţele de comunicare în limba maternă. Pe 10 şi 11 iunie se vor desfăşura competenţele digitale , iar pe 12-13 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă, la limba română, va avea loc pe 1 iulie, pe 3 iulie va fi cea la proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie cea de alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 13 iulie.