Două zile „pline”, la Poliţia de Frontieră Calafat

0
172
Polițiștii de frontieră de la Calafat au avut activitate în ultimele două zile, una încărcată cu două evenimente, care au dus la aplicarea legii, prin depistarea unor fapte de natură penală.
În data de 26 mai, în jurul orei 12:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 39 de ani. Acesta transporta diverse produse, din Bulgaria pentru o firmă din Polonia. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cabina camionului, 58 de sticle cu alcool , a câte un litru fiecare, care aveau aplicat timbru fiscal din Bulgaria. La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din ţara vecină, fără să ştie că această cantitate intră sub incidenţa codului fiscal românesc. „Întreaga cantitate, a cărei valoare pe piaţă se ridică la suma de 3.840 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, instituţie care a reţinut cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancţionată cu avertisment”, a precizat subinspector Eugen Cătălin Ilie, purtător de cuvânt al SPTF Calafat.
Autoturisme neînmatriculate
Ieri, poliţiştii de frontieră de la Calafat au depistat doi cetăţeni străini, care conduceau autovehicule neînmatriculate. În jurul orei 01:00, la PTF Calafat s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism Volkswagen. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că maşina era radiată din circulaţie. În aceeaşi zi, dar cu trei ore mai târziu, s-a prezentat, prin acelaşi punct de frontieră, un tânăr de 28 de ani, din Georgia, aflat la volanul unui microbuz Mercedes. În urma controlului documentelor prezentate de şofer şi a verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că vehiculul nu este înmatriculat și că acesta are aplicat un număr de înmatriculare fals. „În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat, în cazul bulgarului, respectiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, în ceea ce-l priveşte pe georgian”, a mai spus Eugen Cătălin Ilie.
CRISTI PĂTRU