Conducerea PSD, convocată de urgenţă

0
132
Comitetul Executiv al PSD se va reuni astăzi, de la ora 18.00, pentru a vedea calea de urmat în contextul condamnării liderului partidului, Liviu Dragnea. Surse social-democrate au declarat, ieri, că Viorica Dăncilă va prelua şefia partidului până la organizarea de noi alegeri.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că a convocat Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv, pentru ziua de astăzi, pentru a stabili paşii de urmat, menţionând că nu va demisiona de la Guvern. “Am convocat o parte din liderii PSD, din miniştrii guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD. Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum a reprezentat pentru orice partid. Uman vorbind, este o dramă atât pentru el, ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de dumnealui şi de familia sa, evident este un moment dificil. Vreau să precizez că nu vom comenta în nici un fel decizia instanţei de judecată pronunţată astăzi (luni – n.r.)”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă la sediul PSD.
Premierul spune că nu va demisiona. “Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum în colo, mâine (n.r. – astăzi) am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11.00, CEX la ora 18.00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem şi cum putem acţiona în perioada următoare, într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea PSD. Vreau să vă asigur de faptul că nu îmi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important că încă deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE”, a mai spus Dăncilă.