Nixon și concubina sa rămân după gratii

0
78

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, luni, cererile de eliberare formulate de Ionel Călin zis „Nixon” și concubina sa, Alina Ștefania Călin, ambii arestatți pe 10 mai pentru că au șantajat un avocat. Cei doi arestați au contestat hotărârea magistraților craioveni, astfel că ultimul cuvânt îl va avea Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, cererile de înlocuire a arestării preventive formulate de Ionel Călin zis „Nixon”, de 41 de ani și Alina Ștefania Călin, de 29 de ani, concubina sa. Cei doi au fost arestați preventiv pe 10 mai a.c., la propunerea procurorilor DNA Craiova, pentru cumpărare de influenţă şi șantajarea avocatul Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, totul a început în cursul anului 2013, când Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, a pretins în două rânduri şi a primit în trei tranşe, de la Călin Ionel, direct sau prin intermediul concubinei sale, Călin Alina Ştefania, suma de 29.000 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Călin Ionel şi a doi fii ai săi, George Constantin şi Sorin Constantin, în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora. Pentru că nu a reușit obținerea achitării romilor, Nixon și-a cerut banii înapoi, și cu dobândă, mai exact suma de 37.500 euro. Ca să scape de romi, avocatul i-a dat 2.000 euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 euro (până la sfârşitul anului 2013), un teren în Drăgăşani, pentru care s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare (în primăvara anului 2014), evaluat la 15.000 euro, suma de 1.000 euro şi 4.000 lei (în perioada martie-aprilie 2014). Degeaba însă și pentru că amenințările au continuat, avocatul s-a hotărât să-l denunțe la DNA Craiova.

Procurorii anticorupție, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii și al ofițerilor Serviciului Județean Anticorupție Dolj din cadrul DGA au pus la punct flagrantul, iar vineri, 9 mai a.c. avocatul Mitrache s-a întâlnit cu Nixon și concubina sa în parcarea supermarketului Metro din Craiova, cei doi fiind „săltați” imediat ce au primit de la avocat suma de 10.000 euro. Au fost reținuți pe 24 de ore, iar sâmbătă după-amiază, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi. Avocatul Mitrache este cercetat în libertate pentru infracţiunea de trafic de influenţă.