Patru zile de sărbătoare pentru tineri!

0
324

Sărbătorită pe 2 mai, Ziua Tineretului va fi marcată şi la Craiova printr-o serie de manifestări cultural-artistice care sunt organizate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, împreună cu Asociaţia pentru Tineri STREETS, Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi RAADPFL Craiova.

Toate manifestările vor avea loc în centrul Craiovei, în Piaţa „Mihai Viteazul”, între orele 11.00 – 21.00. Deschiderea va fi făcută de Vlad Măcelaru, unul dintre cei doi tineri delegaţi ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite, la ora 11.00. Tot la aceeaşi oră, târgul organizaţiilor nonguvermentale îşi va deschide porţile. Potrivit orgnizatorilor, şi-au anunţat participarea 18 expozanţi care vor îşi vor promova programele desfăşurate. Tinerii interesaţi vor putea lua contact direct cu membrii ONG-urilor, de la care vor putea primi informaţii despre ceea ce înseamnă voluntariatul şi ce beneficii aduce acesta. Începând cu ora 18.00, pe traseul Piaţa Fraţii Buzeşti- strada Lipscani – Calea Unirii -Piaţa Mihai Viteazul, liceele înscrise în proiectul “Competiţia Tinereţii” participă la o paradă plină de coloare, voie bună şi tinereţe. Ziua Tineretului se va încheia cu un spectacol “Street talents show ”, care va fi susţinut de tineri talenţi, premiaţi la diverse competiţii de dans şi muzică.

Elevii, încurajaţi să vorbească liber

Ziua Tineretului va fi urmată apoi de Zilele Centrului de Tineret Craiova , proiect ce are ca scop promovarea voluntariatului şi a serviciilor oferite tinerilor. Timp de alte trei zile sunt programate o serie de activităţi. Pe 3 mai, joi, Caravana Centrului de Tineret va porni prin liceele craiovene într-o campanie de promovare a voluntariatului. În ziua următoare, vineri, pe 4 mai, se va desfăşura competiţia de dezbateri, care va fi găzduită de Colegiul Tehnic Energetic. „Mi-am dorit foarte mult să mă ocup de acest proiect pentru că iubesc oratoria. Consider că această competiţie este foarte importantă, având rolul de a-i elibera pe tineri de stresul de a vorbi în public şi de-ai învăţa să-şi susţină punctul de vedere”, a mărturisit Cosmin Dinuţ, tânărul care coordonează această competiţie. Seara, voluntarii vor fi invitaţi la o petrecere la Casa de Cultură a Studenţilor. Ultima zi, cea de 5 mai, va fi dedicată concursului „Descoperă Craiova”. Aflată la cea de-a cincea ediţie, competiţia îi antrenează pe participanţi – echipe din 12 licee – de a descoperi, pornind de la câteva indicii, nu mai puţin de 30 de obiective turistice şi culturale care se găsesc în Craiova. Zilele Centrului de Tineret se vor încheia cu flash mob-ul voluntarilor, din Piaţa Mihai Viteazul.