Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic

0
211

Ford România a donat  zilele trecute trei SUV-uri EcoSport Facultăţii de Mecanică, Institutului de Cercetare INCESA şi Liceului „Ştefan Odobleja” din Craiova. Acestea urmează să fie utilizate ca material didactic pentru studenţii şi elevii acestor instituţii educaţionale. Este vorba despre două exemplare Titanium si unul Trend, vehicule echipate cu multpremiatul motor 1.0 EcoBoost fabricat în uzina noastră.

A devenit deja o tradiţie ca Ford România să doneze maşini şi motoare comunităţii din Craiova, pentru ca viitori ingineri să poată cunoaşte mai bine noile tehnologii disponibile pe vehiculele şi pe motoarele de ultimă generaţie fabricate de Ford.

Pentru a ajuta studenţii craioveni să înţeleagă mai bine tehnologia de fabricaţie Ford, compania a donat anul trecut trei vehicule B-MAX şi două motoare 1.0 EcoBoost către Facultatea de Mecanică şi alte două motoare către Facultatea de Inginerie Electrică. „Parteneriatul dintre Ford şi Universitatrea din Craiova se concretizează sub diverse aspecte şi, iată, se îmbogăţeşte o dată cu donarea celor două autoturisme Ford EcoSport pentru procesul de educaţie şi cercetare. Unul dintre aceste autoturisme va merge către studenţii Facultăţii de Mecanică, programul de studii Autovehicule Rutiere. În felul acesta, cu siguranţă procesul didactic se va îmbunătăţi simţitor şi ne bucurăm că Ford reconfirmă încrederea în potenţialul studenţilor noştri, precum şi în cel al cadrelor didactice”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

„INCESA va utiliza vehiculul EcoSport primit azi pentru a realiza proiecte de cercetare”

Parteneriatul cu INCESA şi Universitatea din Craiova datează deja de câţiva ani, perioadă în care s-au derulat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea viitorilor specialişti ai industriei auto din România. În plus, începând cu 2015, Ford oferă anual 10 burse pentru studenţii Universităţii din Craiova, proiect care se desfăşoară cu sprijinul laturii filantropice a companiei: Ford Motor Fund & Community Services. „INCESA va utiliza vehiculul EcoSport primit azi pentru a realiza proiecte de cercetare în care vom implica profesori şi studenţi, în special din ciclul de master şi doctorat. Un prim proiect a fost deja discutat cu conducerea Ford Craiova şi asteptăm cu interes sa-l putem pune în practică cât de curand”, a menţionat prof. univ. dr. Leornardo Mănescu, directorul INCESA.

„Elevii liceului Ştefan Odobleja au ocazia de a afla mai multe despre modelul EcoSport”

În ceea ce priveşte Liceul Ştefan Odobleja, Ford a investit aici anul trecut peste 100.000 de dolari pentru dotarea Laboratorului de Mecatronică cu echipamente moderne care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice şi să înţeleagă mai bine industria contemporană de producţie. Acum, elevii liceului Ştefan Odobleja au ocazia de a afla mai multe despre modelul EcoSport fabricat de Ford la Craiova şi de a se familiariza cu noile tehnologii integrate de acesta. „Colegiul Ştefan Odobleja din Craiova îşi propune să ofere o pregătire modernă şi adaptată cerinţelor pieţei muncii. Prin automobilul primit de la Ford România, şcoala noastră devine un loc în care venim zi de zi pentru a ne pregăti pentru viitor”, a declarat Daniel Alexandru Ion, directorul liceului craiovean.

„Donaţia de azi arată angajamentul puternic pe care Ford şi-l asumă în comunitatea din Craiova”

În viziunea Ford, studiul Mecatronicii le oferă viitorilor specialişti posibilitatea unei abordări mult mai flexibile şi tehnice, adăugând în acelaşi timp cele mai avansate elemente şi rezultate tehnologice şi practice. „Donaţia de azi arată încă o dată angajamentul puternic pe care Ford şi-l asumă în comunitatea din Craiova, înţelegând atât oportunităţile pe care viitorul le poate aduce tinerei generaţii de elevi şi studenţi, dar şi provocările actuale ale sistemului de educaţie din România”, a declarat Ian Pearson, directorul uzinei Ford Craiova. Ford a demarat la Craiova producţia de masă a noului EcoSport în luna octombrie a anului trecut. Tot aici este produs şi motorul 1.0 EcoBoost, câştigător al titlului „Motorul Internaţional al Anului” timp de 4 ani consecutivi. În prezent, Ford Romania are peste 4400 de angajaţi care susţin operaţiunile din Craiova.