Despre depresie, cu psihiatrul Augustin Cupşa

0
348

Augustin CupsaCasa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza mâine, 29 aprilie, de la ora 19.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului lunar „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate”. Invitat este psihiatrul Augustin Cupşa, care va susţine conferinţa „Despre ce vorbim când vorbim despre depresie”.  Întâlnirea va fi moderată de Petrişor Militaru. Intrarea publicului este liberă.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, Augustin Cupşa (n. 10 ianuarie 1980, Craiova) a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova (2004) şi s-a specializat ca psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia” din Bucureşti (2010). A lucrat doi ani ca remote clinical rater în trialuri clinice, apoi ca specialist psihiatru în ambulatoriul Spitalului „Victor Babeş”. În 2011 şi-a susţinut teza de doctorat cu titlul „Fenomenul depresiv în colectivităţile de studenţi la medicină – epidemiologie, atribute şi factori de risc”. A publicat articole de specialitate în reviste medicale şi în „Dilema Veche”.

Augustin Cupşa este şi scriitor. A debutat cu versuri în revista „Ramuri”, în 2004, iar în 2005, cu volumul de versuri „Prezent compus/recompus” (Editura „Convorbiri Literare”). În 2006 i-a fost acordat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj la Concursul Naţional de Scenarii HBO-TIFF. Romanul său „Perforatorii” a obţinut Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România pe 2005 şi a fost laureat la concursul de debut al Editurii „Cartea Românească” pe 2005, primind şi Premiul „Petre Pandrea” al revistei Mozaicul şi Premiul revistei Ramuri. În 2011 a câştigat concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România cu volumul de proză scurtă „Profesorul Bumb şi macii” (Ed. „Cartea Românească”), iar în 2013 a publicat volumul de proză „Marile bucurii şi marile tristeţi” (Ed. „Trei”).