Razie de amploare a polițiștilor de la Rutieră

0
100

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii de la Rutieră la acest sfârșit de săptămână pe drumurile din județ, dar și în Craiova, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 30.000 lei, au reținut opt permise de conducere, cele mai multe sancțiuni, 93 la număr, fiind aplicate pentru viteză excesivă.

La acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere de la poliţiile municipale şi orăşeneşti din județ, au organizat o acţiune în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă şi de depăşirile neregulamentare. Pe parcursul acestor activități, poliţiştii rutieri au constatat 214 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 32.525 lei. Dintre acestea, 93 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, 2 pentru depăşiri neregulamentare, 8 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, 18 sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, restul fiind alte abateri de la prevederile legislației rutoere în vigoare. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

A refuzat să oprească mașina pentru că nu avea permis

Polițiștii doljeni au avut de-a face și cu un tânăr care a refuzat să oprească la semnalul regulamentar, stabilindu-se, ulterior, după ce a fost prins, că nu avea permis de conducere. Astfel, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, sâmbătă, în jurul orei 15.00, în comuna Caraula, poliţiştii din localitate aflați în serviciu, au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism Daewoo Lanos. Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească, a călcat mai tare pedala de accelerație încercând să scape de polițiști, însă aceștia l-au urmărit și au reușit să-l blocheze în trafic. Odată prins și dus la sediul Poliției, oamenii legii au stabilit că este vorba despre Florin Ciocionea, de 19 ani, din comuna Caraula, la verificarea în baza de date stabilindu-se că nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. „Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În plus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe Bogdan Chirea, de 24 de ani, din comuna Cârcea, Dolj în timp ce un conducea autoturism Audi, pe strada „Gheorghe Chiţu”, din municipiu, având o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost prelevate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal, după cum au mai anunțat reprezentanții IPJ Dolj.