Prin DISCOVER, tinerii români pot accede la o carieră de succes

0
130

Vodafone România lansează programul “DISCOVER”, prin care studenţii, absolvenţii şi masteranzii români au acces la o carieră în cadrul companiei şi chiar la nivel internaţional. În fiecare an, tinerii absolvenţi români sunt aşteptaţi să se înscrie şi să candideze pentru un loc în programul Discover.

         Cei mai buni dintre ei vor fi selectaţi să lucreze, timp de doi ani. Pentru unul dintre departamentele: vânzări / marketing, tehnic, financiar sau resurse umane, din cadrul Vodafone Romania. La sfârşitul programului, cei mai performanţi candidaţi vor putea concura pentru un stagiu internaţional de 2 ani, în cadrul Vodafone Group. “DISCOVER este un program complex de internship şi formare profesională, nu doar un simplu stagiu de practică. Vorbim despre o şansa extraordinară pentru tinerii români aflaţi la început de carieră de a ajunge să lucreze nu numai în una dintre cele mai dorite companii din România, dar şi de a avea o experienţa internaţională, în una dintre ţările în care Vodafone operează, Studenţii şi absolvenţii din România au astfel, oportunitatea de a învăţa şi de a se forma alături de profesionişti, într-una din cele mai dinamice şi inovatoare industrii” a declarat Arun Krishnamurthy, Director Resurse Umane, Vodafone România.

Toţi cei aleşi în programul Discover vor fi remuneraţi

Programul DISCOVER se adresează studenţilor din ultimii ani, proaspeţilor absolvenţi de studii superioare precum şi studenţilor la master din România, indiferent de profilul instituţiei de învăţământ.Toţi cei aleşi în programul Discover vor fi remuneraţi conform grilei de salarizarea Vodafone România. Programul este structurat în patru etape: procesul de selecţie, perioada de internship, perioada de angajare şi procesul de selecţie globală. Procesul de selectie, care poate dura între 1-2 luni, implică o serie de teste de inteligenţă şi logică verbală / numerică precum şi probe de evaluare a abilităţilor şi competenţelor (Assessment Center). La sfârşitul perioadei de testare, candidaţii vor susţine un interviu cu unul dintre directorii companiei. Internship: timp de 6 luni, studenţii selectaţi beneficiază de stagii scurte în diverse departamente pentru a se familiariza cu procesele de lucru. Totodată, fiecare candidat are alocat un mentor şi primeşte sfaturi privind cariera din partea consultanţilor din echipade resurse umane. Angajarea: după perioada de Internship, studenţii sunt angajaţi full-time în cadrul Vodafone Romania pe o perioada de 18 luni. În tot acest timp, rolul se poate schimba, în funcţie de evoluţia şi afinitatea persoanei. Selecţia globală : la sfârşitul celor două ani petrecuţi la Vodafone România, cei mai buni dintre absolvenţi vor fi selectaţi pentru o experienţă internaţională de doi ani, într-una din ţările în care Vodafone activează.

Programul DISCOVER a fost lansat, în faza pilot, la începutul acestui an.Următorul proces de selecţie va avea loc în mai-iunie 2014.