A murit Ștefan Sileanu, un Vlad Țepeș al istoriei cinematografice

0
189

Fiica actorului Ștefan Sileanu, cunoscut publicului pentru rolul titular din “Vlad Tepes” în regia lui Doru Năstase (1979), a anunțat moartea tatălui său în vârsta de 80 de ani.

Potrivit Radio Romania, actorul de la Cislău a suferit un infarct. Potrivit aceleiași surse, printre realizările sale profesionale amintim că filmografia sa cuprinde productii precum: “Raliul” (regia Mircea Dragan, 1984), “Adela”, de Mircea Veroiu, 1985, “Trandafirul si coroana” (regia Domnita Munteanu, 1991), “Sobolanii rosii”, de Florin Codre, 1991, “E pericoloso sporgersi”, in regia lui Nae Caranfil, 1993, “Crucea de piatra”, regia Andrei Blaier, 1994, “Craii de Curtea Veche”, de Mircea Veroiu, 1995, “Don Juan sau dragostea pentru pentru geometrie”, de Eugen Todoran, 1997, “Despre morti numai de bine”, regia Claudiu Romila, 2005, “Europolis”, in regia lui Cornel Gheorghita, 2010, “Ramai cu mine” (serial TV, 2013).

„Nu sunt credincios, un habotnic, dar cred foarte tare în frumuseţea vieţii, încerc să exprim treaba asta în pictură şi în relaţiile pe care le am cu oamenii. Am cunoscut oameni extrem de valoroşi, aşa cum spuneţi, şi de câte ori deschid o expoziţie îi pomenesc pentru că au însemnat enorm pentru mine. Într-o ordine aleatorie aş zice Florin Niculiu, un pictor excepţional, Corneliu Baba, pe care l-am cunoscut şi care m-a ajutat enorm în tinereţe, Ţuculescu, la care am şi locuit trei ani şi care m-a îndrumat şi m-a făcut să iubesc muzica. Pe urmă Alexandru Moscu, care era directorul Muzeului Aman şi crease în jurul lui un cerc de cultură, era o gazdă extraordinară şi se adunau oameni de cultură, pictori, muzicieni”, scrie AaRC.