Piteşti: Prima mare disponibilizare în industria auto, 800 de salariaţi afectaţi

0
75

pitestiGrupul Draexlmaier, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto românească, va închide de la 1 iulie a.c. una dintre cele două filiale pe care le avea la Piteşti. Iar această închidere va însemna disponibilizarea a 800 de oameni de la filiala DLR, cea mai veche fabrică din România a grupului. Închiderea DLR a fost cauzată, aşa cum a precizat şi Bernd Schmitt, directorul general Lisa Draexlmaier, de faptul că au scăzut comenzile şi că în momentul de faţă această filială nu beneficiază de noi proiecte, iar comenzile au scăzut semnificativ.
După cum a declarat Nicoleta Carlugea, director Resurse Umane pentru Europa de Sud-Est în cadrul Grupului Draexlmaier, fiecare angajat disponibilizat va beneficia de 10-12 salarii compensatorii. ”Procedura de închidere a firmei va începe în mai şi se va încheia în iulie”, a mai precizat Nicoleta Carlugea. Cele 800 de persoane care vor fi disponibilizate sunt în şomaj tehnic din februarie şi primesc la ora actuală 75% din salariu.
Disponibilizaţii care primesc salariile compensatorii nu vor mai putea fi angajaţi în cadrul Grupului Draexlmaier timp de trei ani. ”Vom asigura un pachet de servicii-suport pentru fiecare dintre cei 800 de angajaţi disponibilizaţi”, a spus Dumitru Costin, liderul BNS.
Draexlmaier va mai rămâne cu 4.700 de angajaţi la Piteşti, toţi făcând parte din filiala SDPC a grupului. Iar planurile de dezvoltare la Piteşti şi în România vor continua, Draexlmaier intenţionând să investească zeci de milioane de euro în ţara noastră în următorii doi ani.