Londra: Grave breşe de securitate identificate de reputatul site israelian, Debka!

0
63

debkaReputatul site de investigaţii israelian, Debka.com arată într-o analiză riguroasă publicată ieri că sistemul englez de protecţie antiteroristă ar mari breşe de securitate şi demontează, rând pe rând, argumentele invocate de autorităţile londoneze.

Astfel, site-ul israelian arată că multe dintre serviciile occidentale de securitate au găsit mijloacele de a accesa mesajele livrate prin WattsApp. Ba chiar arată că serviciile americane cu reuşit să intre într-un telefon Apple, când compania a refuzat să livreze FBI-ului parolele, după atacul din San Bernardino, din 2015.

Mai mult, Debka arată că din moment ce agenţii MI5 ştiau când Masood a postat mesajul şi lungimea acestuia, atunci înseamnă că telefonul său mobil se află în mâinile agenţilor şi este în stare de funcţionare.

În finalul analizei sale, Debka se opreşte şi asupra scurt-circuitelor sistemului de securitate scoase în evidenţă de atacul de la Westminster. Iar potrivit Debka, acestea sunt:

1. Serviciile de securitate britanice nu au avut nici o informaţie despre pregătirea atacului.

2.  Întreaga zonă din jurul Parlamentului şi a Downing Street a fost practic lipsită de protecţie deşi oferea teroriştilor câteva ţinte tentante. În această parte a Londrei sunt localizate monumente şi simboluri naţionale care atrag milioane de vizitatori. În plus, aici se află un important centru financiar. Lipsa de securitate a acestei zone este greu de înţeles.

3. O poartă pentru maşini a clădirii parlamentului a fost lăsată deschisă şi neapărată o perioadă, în timpul atacului.

4. Podurile de pe Tamisa, căi de comunicaţie esenţiale în centrul Londrei, sunt complet neprotejate.