Peste 4,5 milioane de euro investiţi la Filiaşi, prin POR

0
159
Primăria Filiaşi

Primăria municipiului Filiaşi va implementa două proiecte ce fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în valoare totală de peste 3,4 milioane euro, finanţate prin Programul Operaţional Regional. Astfel, astăzi, la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, are loc evenimentul de semnare a celor două contracte  ce au fost depuse în cadrul domeniului major  de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul Centre urbane. „Contractele de finanţare sunt semnate de Ministerul Dezvoltării şi Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar, şi Primăria Filiaşi, în calitate de beneficiar”, a precizat Simona Covescu, reprezentant ADR SV Oltenia, într-un comunicat de presă.

Supraveghere urbană

Unul din cele două proiecte, al căror beneficiar este Primăria municipiului Filiaşi, este „Modernizare străzi, trotuare şi înfiinţare parcare auto în oraşul Filiaşi”, care are o valoare totală 3.356.025,97 euro, din care 2.658.421,10 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Prin implementarea proiectului se va  asigura o legătură fluentă, prin intermediul reabilitării a 8,921 km de drum reprezentând străzile din oraşul Filiaşi, cu drumul naţional DN 6(E70) şi drumul naţional DN 66 (E709).

Cel de-al doilea proiect este, Sistem de supraveghere urbana în oraşul Filiaşi”, care are o valoare totală de 88.990 euro, din care 70.331 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Proiectului îşi propune să crească siguranţa şi securitatea cetăţenilor în spaţiile publice  prin  supravegherea permanentă a zonelor de risc ridicate de infracţionalitate.