Depistat la volan cu 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat

0
415

Sfârşit de săptămână “cu chef” în Craiova şi în judeţ. Pentru că altfel nu se explică numărul mare al conducătorilor auto depistaţi băuţi la volan de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj.

“Campionul” acestui sfârşit de săptămână în materie de concentraţie alcoolică a fost depistat vineri după-amiază, în Craiova. Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost anunţaţi că pe strada “Plevnei”, la intersecţia cu strada “George Enescu”, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliţişti ajuns la faţa locului a constatat, în urma cercetărilor, că Marius Logofătu, de 45 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan pe strada “George Enescu”, la efectuarea virajului la stânga pe strada “Plevnei” a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit un stâlp din beton de pe marginea carosabilului. Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest şi au constatat cu uimire că acesta indica o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto, aproape la fel de bine “afumat”, a încercat să-i fenteze pe poliţişti schimbând locul cu pasagerul de pe locul din dreapta faţă. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, lucrătorii Postului de Poliţie Seaca de Pădure aflaţi în serviciul de patrulare au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Dacia 1310. Oamenii legii observaseră că maşina cu pricina se oprise câteva minute înainte de a ajunge în dreptul Loganului Poliţiei, lucru ce li s-a părut suspect. Poliţiştii i-au legitimat pe cei doi ocupanţi ai autoturismului, i-au luat la întrebări şi au stabilit că atunci când opriseră, conducătorul auto, identificat ulterior ca fiind Mihai Cobârlău, de 25 de ani, din Seaca de Pădure, a schimbat locul cu persoana din dreapta sa, Adrian Surcel, de 22 de ani, din aceeaşi localitate. În momentul când l-au testat cu etilotestul, poliţiştii au aflat şi motivul pentru care şoferul schimbase locul cu pasagerul din dreapta, pentru că a rezultat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la unitatea medicală cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice. În plus, la verificarea în baza de date a IPJ Dolj, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu avea nici permis de conducere valabil pentru nici o categorie.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la aproximativ o jumătate de oră după miezul nopţii, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova şi jandarmi ai GJMb Craiova l-au depistat pe strada “Alexandru Macedonski” din municipiu pe Alexandru Lăzărescu, de 25 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Anglia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării rezultând o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 1.00, un echipaj de poliţişti ai Secţiei 3 Craiova a oprit, la intersecţia străzilor “Horia” cu “Dezrobirii”, un autoturism Dacia Logan, la volanul căruia a fost identificat Sorin Cioroianu, de 29 de ani, din municipiu. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“În toate cazurile poliţiştii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare de cercetare penală conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, luând şi măsura complementară a reţinerii permiselor de conducere în vederea suspendării”, a declarat agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.