Maior, după o audiere de şase ore în Comisia SRI: Au fost întrebări legate de relaţia SRI-Justiţie

0
389

George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA; a declarat,marţi, după o audiere de şase ore în Comisia de Control al SRI, că a răspuns tuturor întrebărilor şi că unele au făcut referire la relaţia SRI-Justiţie.

George Maior

           “A fost o discuţie interesată, detaliată, cu mesaj general. Reiterez ideea privind legalitatea faptelor şi felul în care s-a transformat Serviciul într-o insituţie puternică a statului român şi faptul că mi-am îndeplinit mandatul. Au fost întrebări legate de relaţia Serviciului cu Justiţia, dacă anticorupţia este o problemă de securitate naţională, aşa cum a fost definită de CSAT, de întâlnirile cu membri ai Guvernului şi oameni politici, de oameni care au venit la comisie în legătură cu presa”, a declarat, marţi, George Maior.

            Acesta a spus că orice altă problemă suplimentară va fi clarificată. Maior, fost şef al SRI, a fost audiat mai bine de şase ore în faţa comisiei de control SRI, dar a refuzat să răspundă vreunei întrebări a jurnaliştilor. Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.

         Audierile în lanţ au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în faţa membrilor comisiei despre modul în care a acţionat Serviciul Român de Informaţii. El a vorbit despre “culoarele” din presă şi justiţie, adică practici prin care SRI ar fi influenţat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susţinere în media. La acea vreme, Dragomir a prezentat şi o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declaraţiile sale.