CSM : Aviz negativ cererii ministrului Justiţiei de revocare a Codruţei Kovesi

0
118

Secţia pentru Procurori a CSM a dat, ieri, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. “În şedinţa secţiei pentru procurori din 27 februarie 2018, Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitate revocării doamnei procuror şef. Prin urmare, avizul este unul negativ. În perioada următoare decizia va fi motivată, motivarea va fi una amplă, asumată”, a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

            Singurul care a votat pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost iniţiatorul procedurii, Tudorel Toader, procurorii din CSM dând aviz negativ. Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Tatiana Toader, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care au considerat că nu se impune revocarea procurorului şef al DNA.

       La şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM de ieri, ministrul Justiţiei a prezentat motivele care stau la baza cererii de revocare, iar procurorul şef al DNA şi-a expus punctul de vedere referitor la fiecare critică adusă de Tudorel Toader. De asemenea, au avut loc mai multe replici acide între ministrul Justiţiei şi procurorulul şef al DNA, dar şi între Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Ministrul Justiţiei anunţă că nu se va prezenta astăzi la bilanţul DNA

          Tudorel Toader a anunţat că nu se va prezenta la şedinţa de bilanţ a activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de miercuri. Ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului şef DNA că nu a primit nici până acum raportul privind activitatea instituţiei. “Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)şi azi (marţi -n.r.) a fost înaintat raportul către invitaţii la bilanţ. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmează să vă trimită dumneavoastră acest raport”, a precizat Laura Codruţa Kovesi.