Prins cu pistol şi muniţie cumpărate ilegal din Bulgaria

0
65

Un tânăr de 28 de ani din comuna doljeană Breasta este cercetat penal după ce oamenii legii i-au găsit acasă un pistol şi muniţie cumpărate ilegal din Bulgaria şi introduse în ţară fără a fi declarate la vamă.

pistolPotrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică, 26 februarie a.c., în urma măsurilor specifice întreprinse de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi l-au identificat pe Florin Sandu, de 28 de ani, din comuna Breasta, care deţinea, fără drept, un pistol neletal, cal. 9 mm, precum şi 49 de cartuşe acustice de acelaşi calibru.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că arma şi muniţia au fost cumpărate anul trecut, pe 22 august, din Bulgaria – oraşul Vidin – şi introduse în aceeaşi zi, în România, fără a le declara organelor de control vamale. În cauză se continuă cercetările faţă de doljean sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, pistolul şi cartuşele fiind ridicate în vederea cercetărilor, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.