Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România

0
99

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut, ieri, o întrevedere cu Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România. În cadrul discuţiilor, au fost analizate aspecte privind colaborarea interinstituţională şi coordonarea eforturilor în abordarea eficientă a strategiei naţionale în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat disponibilitatea, expertiza şi sprijinul oferite de Reprezentantul UNICEF în Romania, în vederea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare, pentru atingerea tuturor obiectivelor Programului de ţară al UNICEF pentru România. „Parlamentul României consideră foarte important faptul că UNICEF se implică activ în colaborarea interinstituţională, cu scopul de a promova drepturile copilului. Problema copiilor reprezintă o temă de maximă importanţă pentru societatea noastră, în actualul context. Împreună trebuie să găsim noi mijloace de sprijinire a copiilor, mai ales a acelora ai căror părinţi lucrează în străinătate, aceştia reprezentând o prioritate pentru care trebuie să avem o atenţie deosebită. Având în vedere recentele alegeri parlamentare din România şi faptul că parlamentari noi fac parte din comisiile de specialitate, vom propune familiarizarea acestora cu procedurile legislative în domeniul respectării drepturilor copilului prin difuzarea manualului pentru parlamentari privind protecţia copilului, elaborat de UNICEF şi Uniunea Interparlamentară”, a declarat Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea a subliniat necesitatea cooperării cu autorităţile publice, societatea civilă, organizaţiile internaţionale şi sectorul privat pentru promovarea drepturilor copilului şi reducerea disparităţilor, la nivel naţional şi local.

În acest context, reprezentantul UNICEF în România a pus accent pe dezvoltarea capacităţii instituţionale, în special la nivel local, pentru îmbunătăţirea accesului copiilor marginalizaţi la educaţie, a dezvoltării educaţionale timpurii, a serviciilor publice de protecţie socială şi de sănătate.