Stagiu promiţător pentru Universitatea

0
332

Alb-albaştrii au încheiat cantonamentul cu meciuri amicale din Malta, în care au înregistrat 5 victorii şi o remiză

craiovaTrei săptămâni s-au pregătit alb-albaştrii în Malta pentru cea mai rapidă reluare de campionat din istoria Ligii I. Peste o săptămână, Universitatea va disputa primul meci oficial din 2017, cu FC Voluntari, de la ora 14, pe „Extensiv”. În cadrul cantonamentului din Malta, oltenii au disputat şi 6 meciuri amicale, în care au înregistrat o remiză şi au obţinut 6 victorii. Amicalele Ştiinţei: 1-1 (gol Alex Popescu) cu Fortuna Dusseldorf (Germania, locul 8 în Liga a II-a), 2-1 (goluri: Ivan şi Măzărache) cu St. Gallen (Elveţia, locul 6 în Liga I), 3-1 (goluri: Markovic 2 şi Băluţă) cu Hibernians Paola (Malta, locul 2 în Liga I) şi 4-1 (goluri: Markovic, Gustavo, Fajic şi R. Petre) cu Winterthur (Elveţia, locul 8 în Liga a II-a), 4-0 (goluri: Ivan 2, Băluţă şi Nuno Rocha) cu Wolfsberger (Austria, locul 8 în Liga I) şi 2-0 (goluri: Bancu şi Gustavo) cu Zimbru Chişinău (Moldova, locul 5 în Liga I). Ieri, Ivan şi compania au efectuat ultimul antrenament pe tărâm maltez, iar apoi au zburat spre ţară, urmând să reia de luni antrenamentele în Bănie. Bilanţul este unul pozitiv, dar cel mai important este că jocul a fost unul bun, în nota celui practicat în prima parte a sezonului. Alb-albaştrii au marcat în fiecare amical, având o medie de peste 2,5 goluri pe meci.

Portari

Pare de neînţeles aducerea lui Mingote, dacă vreunul dintre puştii L Popescu şi Vlad nu este împrumutat. Calancea rămâne titular indiscutabil, dar a impresionat forma lui Popescu, acesta având intervenţii spectaculoase în meciurile în care a apărat.

Fundaşi

Aducerea lui Dimitrov a fost inspirată, bulgarul neavând nevoie de adaptare, el s-a integrat imediat şi calităţile sale se pliază pe stilul ofensiv al Ştiinţei. „Dimi” a oferit centrări de calitate, două dintre ele devenind assist-uri. Totodată, Robert Petre poate fi o soluţie ca fundaş dreapta, după forma arătată în acest stagiu, în care a jucat excelent şi a şi înscris un gol.

Pe stânga, Briceag este suveran, atât prin prisma evoluţiei sale, dar şi fiindcă nu mai există variantă de back-up în lot, acolo fiind utilizaţi, de nevoie, mijlocaşul Bârzan şi atacantul Alex Popescu.

În centru s-a conturat perechea de stoperi Kelic-Acka. Ivorianul a fost şi rămâne punct fix în echipă, aşteptându-se prelungirea contractului său, scadent în vară. Kelic rămâne acelaşi fundaş rigid, cu probleme pe faza de construcţie, care întâmpină probleme şi în defensivă pe viteză sau schimbări de direcţie. Are, în schimb, un joc aerian bun, atunci când anticipează direcţia mingilor. Noul venit, Barthe, nu a fost testat decât câteva minute, deoarece s-a accidentat. Popov a avut şi el evoluţii bune, iar un alt stoper, Dumitraş, a suferit şi el o accidentare în meciul cu St. Gall, pierzând restul amicalelor.

Mijlocaşi

De obicei, Mulţescu a folosit 2 mijlocaşi defensivi, respectiv Mateiu şi Zlatinski. Are şi soluţii de rezervă, fiindcă Madson a avut un final de stagiu excelent, iar Screciu şi Bârzan au impresionat şi ei, pretinzând un loc măcar în lotul de 18. Dintre cei 5, Madson şi Bârzan au calităţi mai bune pentru construcţie, în timp ce Mateiu şi Zlatinski acoperă mai bine spaţiile. Puştiul Screciu a fost folosit stoper cu Zimbru Chişinău şi s-a descurcat foarte bine.

Dintre cei trei mijlocaşi din spatele vârfului, doi titulari sunt cerţi: Ivan şi Băluţă, pentru al treilea loc concurând: Bancu, Gustavo şi Nuno Rocha. Ivan, învestit căpitan, a avut evoluţii consistente, marcând 3 goluri, dar în acelaşi timp joacă mult pentru echipă, responsabilizat probabil de banderolă. Băluţă este şi el în formă, chiar dacă mai are de lucrat la ultima execuţie, fiindcă apare de foarte multe ori la finalizare, dar i-ar trebui şutul lui Gustavo. Brazilianul nu pare să-şi fi câştigat locul în echipă, în ciuda evoluţiilor bune şi a celor două goluri înscrise. Nuno Rocha a început amicalele din postura de rezervă, având o evoluţie execrabilă cu St. Gallen, dar pe parcurs a fost utilizat în formula de bază de Mulţescu. Bancu pare să-şi recapete şi el treptat forma bună.

Atacanţi

Un atacant de valoare era principala dorinţă a fanilor la finalul anului trecut. Craiova l-a adus din liga a doua chineză pe Nusmir Fajic. E genul de pivot, cu bun joc aerian,  protejează bine, ţine de minge şi te ajută să ieşi din defensivă. Le debut n-a lăsat o impresie bună, apoi a marcat un gol cu Winterthur, speculând o centrare în careul mic. Deocamdată, nu pare vârful pe care l-am aşteptat, nici nu are o pregătire suficient de bună. Pare să fie totuşi opţiunea lui Mulţescu pentru postul de atacant central. Cea mai bună impresie a lăsat-o însă tânărul Jovan Markovic. Calităţi de atacant pur sânge: demarcare, execuţie, redublări, eficacitate, joc excelent cu capul. Din păcate, puştiul s-a accidentat, dar se pare că va putea debuta atunci când va împlini 16 ani, la sfârşitul lunii martie. Celelalte variante pentru acest post: Măzărache, Alex Popescu sau Ivan. Măzărache a fost acelaşi pe care-l ştim, numai că a ratat mai mult, în special în partida cu Zimbru. Alex Popescu a atras atenţia prin golul cu Fortuna, dar apoi a dezamăgit. Ivan a fost trecut vârf în ultimele minute ale partidei cu WAC, dar tot mai bine se simte ceva mai retras.