Autorii omorului de la Cârcea, menţinuţi după gratii

0
121

Judecătorii Tribunalului Dolj au menţinut, luni, arestarea preventivă a celor trei tineri implicaţi în uciderea unui bărbat de 42 de ani din localitatea doljeană Cârcea şi au amânat procesul pentru 19 februarie a.c. Reamintim că fiul victimei i-a promis unui tânăr 35.000 de euro ca să-l scape de tată, i-a deschis uşa, apoi s-a prefăcut şocat şi l-a îngropat pe cel care îl crescuse.

Judecătorii Tribunalului Dolj au amânat, luni, 26 ianuarie a.c., procesul în care Adrian Buţu, Ştefan Alexandru Iovan şi Marius Daniel Burican sunt judecaţi pentru uciderea cu sânge rece a tatălui adoptiv al lui Buţu. Instanţa a menţinut, însă, arestarea preventivă a celor trei tineri, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 19 februarie a.c.

Reamintim că, pe 16 august 2014, în jurul orei 5.00, poliţiştii doljeni erau anunţaţi că, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui Nelu Buţu, de 42 de ani, din comuna Cârcea, i-au tăiat gâtul cu o baionetă şi au dispărut, bărbatul decedând la scurt timp. Imediat, s-a constituit o echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind demarată ancheta pentru găsirea autorilor.

Cercetările au scos la iveală faptul că Adrian Buţu, fiul adoptiv al victimei, s-a gândit să scape de tatăl său ca să moştenească averea familiei. La începutul lunii august a discutat acest lucru cu un prieten, Ştefan Alexandru Iovan, de 20 de ani, din Craiova, însă cel din urmă n-a vrut să comită fapta, chiar dacă i s-au promis o grămadă de bani. Însă a găsit pe cineva dispus să facă asta în schimbul sumei de 35.000 de euro: Marius Daniel Burican, de 18 ani, din comuna Cerăt, elev al Colegiului „Ştefan Odobleja” din Craiova.

Au pus la punct toate detaliile, Adrian Buţu a făcut rost de o baionetă, iar pe 16 august, dimineaţa, în jurul orei 5.00, după ce tatăl său a adormit, l-a sunat pe Burican, care a venit purtând o cagulă, i-a dat arma, i-a arătat unde doarme tatăl său, apoi a mers la el în cameră. După ce i-a înfipt baioneta în gât, chiar în patul unde dormea, autorul a plecat acasă, fără să primească vreun ban din suma promisă, iar arma crimei a aruncat-o undeva în spatele casei, în câmp. Pe 10 septembrie 2014 au fost făcute 5 percheziţii domiciliare, cei trei tineri, care şi-au recunoscut, în final, faptele au fost arestaţi, iar pe 5 noiembrie 2014 au fost trimişi în judecată pentru omor calificat cu premeditare, respectiv instigare şi complicitate la această infracţiune deosebit de gravă.