Spectacolul „Cafeneaua”, cu Horaţiu Mălăele, revine la TNC

0
93

Iubitorii de teatru din Craiova pot (re)vedea, la începutul lunii viitoare, unul dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului „Bulandra” – „Cafeneaua”, avându-i ca protagonişti pe actorii Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Reprezentaţia este programată pentru marţi, 11 februarie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, biletele fiind puse în vânzare la Agenţia TNC, la preţul de 80 lei.

Piesa „Cafeneaua”, scrisă de Sam Bobrik şi Ron Clark, surprinde evoluţia sentimentelor şi stărilor personajelor principale – soţii Louise şi Wally Murdock, proprietari ai unei cafenele situate la marginea deşertului Nevada, şi tânăra Janet, factor de sciziune şi, totodată, de coeziune a cuplului – pe parcursul mai multor decenii: la 30, 50 şi 70 de ani. Cei trei protagonişti fac un adevărat tur de forţă, „arzând” etapele, trecând cu uşurinţă de la prima tinereţe la bătrâneţea care anunţă încheierea socotelilor cu localul falimentar şi cu… viaţa.

De altfel, rolul personajului masculin, Wally, i-a adus lui Horaţiu Mălăele Premiul UNITER pentru cel mai bun actor, în 1998. De la premiera care a avut loc în ianuarie 1997, pe scena Teatrului „Bulandra”, şi până în prezent, „Cafeneaua” s-a jucat de sute de ori, repurtând nenumărate succese atât în Capitală, cât şi pe scenele din ţară. La Naţionalul craiovean, spectacolul a mai fost prezentat pe data de 29 noiembrie 2010, apoi pe 23 mai 2011.